Inca o zi libera pentru romani – proiect in Parlament

taxa de salubrizare

Romanii ar putea beneficia, incepand de anul viitor, de inca o zi libera pe langa cele 14 stabilite pana acum. Astfel, Vinerea de de dinaintea Pastelui, cunoscuta ca Vinerea Mare, ar putea fi declarata zi nelucratoare.

Initiativa legislativa privind aceasta noua zi libera apartine UDMR si este sustinuta, potrivit Digi24, atat de reprezentantii puterii cat si de cei ai opozitiei.

Parlamentarii spun ca initiativa este una argumentata, in conditiile in care Vinerea Mare este una dintre cele mai importante sarbatori crestine, iar in multe tari europene aceasta zi este declarata deja zi nelucratoare. De altfel, initiatorul propunerii, Szabo Odon (UDMR), afirma ca institutiile Uniunii Europene nu lucreaza in Vinerea Mare si ca nu mai putin de 16 tari, printre care Germania, Spania sau Marea Britanie, au declarat libera aceasta zi.

In acest moment, in Codul Muncii sunt prevazute 14 zile libere: 1 si 2 ianuarie, de 24 ianuarie (Ziua Unirii Principatelor), prima si a doua zi de Paste, 1 mai, 1 iunie, prima si a doua zi de Rusalii (Adormirea Maicii Domnului), 30 noiembrie (Sfantul Andrei), 1 Decembrie (Ziua Nationala) si 25 si 26 decembrie (respectiv prima si a doua zi de Craciun).

Potrivit Digi24, legea urmeaza sa intre in dezbaterea Senatului pentru modificarea Codului Muncii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

two × 3 =