Inca un accident pe o trecere de pietoni de pe Metalurgiei. Apel al cititorilor nostri catre autoritati

Metalurgiei

Mai multi cititori ne-au scris ieri in legatura cu un accident care s-a petrecut ieri, pe Bd. Metalurgiei, chiar pe o trecere de pietoni. Din pacate, nu este nici primul si, foarte probabil, nici ultimul accident care se intampla pe acest bulevard.

O femeie a fost lovita de o masina, ieri, pe trecerea de pietoni din intersectia Dumul Binelui cu Bd. Metalurgiei (in fata magazinului Lidl), principala cauza, dupa cum se stie deja, fiind nefunctionarea semafoarelor si inconstienta soferilor. Bulevardul Metalurgiei este una dintre cele mai periculoase zone din Bucuresti, daca este sa vorbim despre siguranta pietonilor. Aproape luna de luna au loc loc accidente grave, iar cadenta accidentelor usoare este chiar mai mare. Problema nu este una de ieri, de azi, ci veche de ani de zile, sesizata de catre oameni, dar, ca de obicei, neluata in seama de autoritati. “S-au facut numeroase sesizari catre primarie sa se dea drumul la semafoare sau sa ia masuri. Nu este primul accident si nici ultimul”, ne scrie unul dintre cititorii nostri.

Pe langa semnalizarea necorespunzatoare a trecerilor de pietoni si semafoarele nefunctionale, vina este si a soferilor teribilisti sau care calca prea mult pedala de acceleratie fara sa se gandeasca la consecintele dramatice. In plus, noaptea, Db. Metalurgiei a ramas preferatul descreieratilor care fac curse de masini. Spuneam ca situatia per ansamblu de pe Metalurgiei nu este noua. Anul trecut, prin luna martie, mai multe persoane au organizat si un protest spontan, pe una dintre trecerile de pietoni de pe artera, incercand sa demonstreze ca soferii pur si simplu nu le acorda prioritate. Ce a rezolvat acest protest? Nimic, din pacate, in afara unui reportaj difuzat de TVR1, in care se poate vedea foarte bine cat inconstienti sunt unii soferi.

Nu credem ca mai este nevoie de vreo concluzie, ci doar de implicarea autoritatilor in rezolvarea acestei probleme, macar in al doisprezecelea ceas…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

eleven + two =