News Alert! Incepand de luni, majoritatea copiilor merg fizic la scoala!

scoala

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat astazi, intr-o conferinta de presa, ca incepand de luni, 8 februarie, majoritatea copiilor vor merge fizic la scoala.

“In unanimitate, am decis urmatoarele lucruri. De luni, majoritatea copiilor merg fizic la scoala. Evident, trebuie sa respectam situatia din fiecare localitate”.

Iata cum se vor relua cursurile in functie de situatia epidemiologica a fiecarei localitati:

“In localitatile in care sunt putine cazuri COVID-19, in asa numitul scenariu verde, toti copiii merg fizic la cursuri.

In localitatile cu ceva mai multe cazuri, asa numitul scenariu galben, copiii de gradinita merg fizic la gradinita, clasele I-IV merg la scoala, si din ciclul secundar merg doar copiii din clasa a VIII-a fizic la scoala, fiindca se pregatesc de examen, iar din liceu merg tinerii din clasa a XII-a, care se pregatesc de bacalaureat.

In localitatile din scenariul rosu, merg fizic doar copiii la gradinita si clasele I-IV la scoala, restul facand cursuri online. Deci, in scenariul rosu, merg cei mici fizic, iar clasele V-XII fac cursuri online.

In localitatile unde incidenta este mai mare, localitati care intra in carantina, toata lumea sta acasa.

Pe scurt, gradinitele si clasele I-IV vor functiona fizic peste tot, mai putin in localitatile care intra in carantina. Unde sunt putine cazuri de COVID, toti copiii merg la cursuri, unde sunt ceva mai multe merg la scoala cei mici si clasele VIII-XII, iar unde sunt destul de multe cazuri, inainte sa intre in carantina, merg doar cei mici, gradinita, clasele I-IV, restul facand cursuri online.

In consecinta, pregatiti copiii pentru scoala.”, a spus Presedintele.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

fourteen − one =