Platforma de inchiriere online a parcarilor din sectorul 4 devine disponibila la sfarsitul saptamanii

sectorul 4

Directia Mobilitate Urbana Sectorul 4 a anuntat, astazi, ca platforma de inchiriere online a parcarilor din sectorul 4 va deveni disponibila incepand de vineri, 14 septembrie, orele 9.00.

Directorul Directiei Mobilitate Urbana Sectorul 4, Ioan Gaf-Deac, precizeaza, printr-un comunicat de presa, ca din totalul de 43.990 de locuri de parcare aflate in baza de date a primariei de sector, 5.200 de locuri vor fi disponibile pentru inchiriere. Prin urmare, ne imaginam ca o sa fie ceva “inghesuiala” pe platforma online lansata de catre administratia locala si care va putea fi accesata pe site-ul MobilitateUrbana4.ro.

Potrivit comunicatului de presa, pot opta pentru inchirierea online a unui astfel de spatiu toti locuitorii sectorului 4 care sunt cu plata la zi a taxelor si impozitelor locale si care, bineinteles, nu detin inca un loc de parcare.

Va reamintim ca noua Metodologie de atribuire a locurilor de parcare rezidentiale, care aduce mai multe noutati in privinta modului de rezervare si sanctionarii celor care le ocupa abuziv, a fost adoptata recent de catre Consiliul Locale Sector 4.

Ce trebuie sa faceti, pas cu pas, pentru a inchiria un spatiu de parcare online:

Iată ce trebuie să faceți pentru a obține unul din aceste spații:

-Înainte de a accesa platforma online, scanați/fotografiați cartea de identitate, certificatul de înmatriculare al mașinii și asigurarea RCA a autovehiculului și salvați-le în computer, sau în telefon, în funcție de cum doriți să accesați site-ul.

– Primul pas va consta în completarea adresei de domiciliu. După acesta vi se va afișa harta locurilor de parcare libere din zona respectivă, de pe o rază de 250 de metri, evidențiate cu verde.

– Selectați locul dorit, dintre evidențiate, pentru ca spațiul respectiv să devină inactiv pentru ceilalți utilizatori.

– Completați CNP-ul și adresa exactă, apoi va urma prima validare automată. Dacă sistemul va detecta pe numele dumneavoastră că aveți deja un loc de parcare, nu veți mai putea rezerva încă unul.

– A doua validare va arăta că nu aveți debite către Sectorul 4. Informațiile vor fi accesibile în timp real, datorită corelării bazei de date a aplicației, cu cea a Direcției de Impozite și Taxe Locale Sector 4.

– După cele două validări, veți trece la etapa următoare, unde va fi necesar să completați datele personale, cele ale mașinii, marca mașinii, data de expirare a ITP-ului (aceasta trebuie să fie valabilă), numărul de telefon și email-ul.

– Următorul pas: încărcarea documentelor scanate (carte de identitate, certificat de înmatriculare al mașinii și asigurarea RCA valabilă) și bifarea etapei “Nu sunt robot”.

– Ulterior, va apărea pe ecran, ca validare, numărul cererii și anunțul că veți primi un e-mail de confirmare a înregistrării.

– După primirea e-mail-ului de validare, se va putea face plata, prin intermediul Stațiilor de plată SelfPay fie online, pe site-ul www.mobilitateurbana4.ro. Softul va calcula suma automat, conform zonării fiscale și perioadei rămase până la finalul anului, costul ocupării parcării.

– Reprezentanții primăriei vor printa ulterior contractul, care se va genera automat, după validarea plății și vi-l vor trimite acasă, prin curier, împreună cu un card de parcare de reședință pe care trebuie să-l afișați în parbriz, pentru a certifica faptul că aveți autorizație să ocupați locul respective, în cazul unor reclamații.

2 Comments

 1. emil

  September 14, 2018 at 9:16 am

  Aplicatia nu functioneaza si nu a functionat de la primul minut! banuiesc ca nu poate suporta un numar asa mare de accesari sau a fost facuta doar de fatada. Ne asteptam totusi la altceva din partea dvs!!

 2. verdi

  September 18, 2018 at 7:24 am

  In Tineretului nu exista niciun loc de parcare disponibil … noi unde vom parca????
  Am avut loc inchiriat acum cativa ani, dar ni l-ati luat si ati facut bloc….

Leave a Reply

Your email address will not be published.

1 × five =