Inconstienta la superlativ: Metrorex NU a remediat problemele de siguranta semnalate de ISU inca din primavara

sarbatori

Ca de obicei, Metrorex a ramas impasibila la controalele efectuate de catre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU), iar lipsa de promptiudine in rezolvarea deficientelor grave, care ne pot pune viata in pericol, s-a tradus prin amenzi. Din pacate, informatia privind amendarea Metrorex de catre ISU nu ne incalzeste deloc in conditiile in care trebuie sa spunem in continuare Doamne fereste de un incendiu de metrou!

Mai mult, informatia in sine, care vine prin intermediul Ministerului Afacerilor Interne, Dragos Tudorache, ne este prezentata ca argument pentru intransigenta celor de la ISU, care “de aceasta data nu au mai avut niciun fel de intelegere fata de Metrorex”. Afirmatia este cel putin fortata in conditiile in care tot ministrul reconfirma ca verificarile ISU la metrou au demarat inca din primavara acestui an, asa ca noi credem ca Inspectoratul a intarziat destul amendarea conducerii de Metrorex. De fapt, probabil ca mai mult de atat nu se putea intarzia…

“Am constatat  ca in mare majoritate Metrorex nu a luat niciuna dintre masurile pe care se angajase in primavara. Tocmai de aceea ISU nu a mai avut niciun fel de intelegere fata de conducerea Metrorex, au aplicat amenzile conform legii. A avut loc si o intalnire intre conducerea ISU si Metrorex tocmai pentru a lamuri modul in care metroul Bucuresti poate fi pus in conformitate cu solicitarile ISU. (…) masurile pe care ISU le cere sunt masuri care intr-o situatie de urgenta sunt esentiale pentru interventia pompierilor si pentru salvarea oamenilor”, a spus ministrul de Interne, intr-o conferinta de presa, potrivit Agerpres.

Faptul ca Metrorex a fost in sfarsit amendata pentru ca pune in pericol viata oamenilor (si n-o face gratis, vorba aia, ci pe bani), este un pas inainte. Insa amenda asta, al carui cuantum nici macar nu a fost anuntat oficial, nu ne va feri pe nimeni de un posibil dezastru cauzat de neglijenta si nepasare. Cum se spune, vom lasa aici aceste randuri si speram sa nu ne intoarcem la ele niciodata confirmand ca am avut dreptate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

14 + six =