La un an de la #Colectiv nu exista nicio condamnare. Victimele cer extinderea cercetarilor

Colectiv

Duminica se face un an de zile de la tragedia din clubul bucurestean Colectiv, in urma careia 64 de oameni si-au pierdut viata, iar altii aproape 150 au fost raniti. Este rusinos faptul ca nici macar dupa 12 luni de la tragicul eveniment nu exista nici macar o condamnare, desi vinovatii au fost destul de usor de identificat.

In acest moment sunt inca in desfasurare trei anchete separate: una in care sunt judecati patronii clubului si ai firmei care a distribuit artificiile, o alta care il vizeaza pe fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, alaturi de cativa functionari din administratia locala si o a treia ancheta desfasurata de catre DNA ce vizeaza angajati ai ISU care ar fi permis functionarea clubului fara avize de siguranta in caz de incendiu.

Acum, 20 de supravietuitori ai incendiului din clubul Colectiv cer, prin avocatul care ii reprezinta, extinderea anchetei fata de ISU, Departamentul de Urbanism al Primariei Sectorului 4, firma de constructii care a ridicat cladirea unde se afla clubul si fata de societatea care a montat buretele din incapere.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

15 − 15 =