Primaria cauta cladiri si terenuri neingrijite in sectorul 4. Proprietarii ar putea plati impozite cu pana la 500% mai mari

terenuri neingrijite

Situatie destul de jenanta pentru cei care locuim in sectorul 4, daca dam crezare informatiilor publicate de primarul Daniel Baluta, pe pagina sa de Facebook. Acesta spune ca din totalul de terenuri neingrijite din Bucuresti, nu mai putin de 60% se afla pe teritoriului sectorului 4. Admnistratia vrea sa aplice sanctiuni dure pentru cei care au proprietati lasate in paragina.

Edilul citeaza niste statistici, fara sa dea sursa acestora, ci le numeste “statistici  oficiale”, asa ca nu avem de unde sa stim daca informatiile sunt exacte sau nu. Totusi, daca ele sunt publicate chiar de primarul de la sectorul 4, ar putea fi adevarate (nu credem ca isi permite totusi sa arunce cu cifre). De fapt, procentul de 60% inaintat de catre primar este mai putin important decat procentul care va fi adaugat impozitelor pe care proprietarii de astfel de terenuri neingrijite le vor plati:  marire de pana la 500%.

Colegii mei au inceput deja identificarea celor ce detin aceste terenuri. Toti proprietarii de astfel de spatii trebuie sa stie ca au obligatia legala si morala de a le ingradi si de a le salubriza corespunzator. Intrucat riscul de a fi amendati nu pare sa fie un motiv suficient pentru ca detinatorii de terenuri să-si inteleaga rolul, am lansat deja in dezbatere publica un proiect de hotarare ce presupune majorarea cu pana la 500% a impozitelor pentru astfel de situatii. Prin urmare, cine nu-si ingrijește proprietatea va plati. Si inca mult!“, scrie Daniel Baluta pe Facebook.

CITESTE SI: Amenzi de pana la 2.000 de lei pentru bucurestenii care nu distrug ambrozia de pe terenurile pe care le au in proprietate

Trebuie sa stiti ca momentan este vorba doar despre un proiect care se afla in dezbatere publica pe site-ul primariei de sector si care poate fi consultat online. In concluzie, ideea de marirea cu pana la 500% a impozitului pentru proprietarii care nu isi ingrijesc terenurile nu va deveni Hotarare decat daca va trece de votul Consiliului Local  Sector 4. Ceea ce nu stim inca este cand va fi propus spre dezbatere si aprobare acest proiect. Dar stim ca nu este un subiect care sa treaca tocmai neobservat. Il puteti consulta AICI. Ar mai fi de precizat inca un lucru foarte important. Acelasi proiect de Hotarare care se afla acum in dezbatere include in lista de “sanctiuni” prin marirea impozitului cu pana la 500% si cladirile proprietate particulara care sunt degradate. Totusi, in postarea de pe Facebook, primarul vorbeste doar despre terenuri, nu si despre cladirile neingrijite din sector. Ramane sa vedem daca acest proiect de Hotarare va trece de Consiliul Local.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

4 × 2 =