LIBERTATEA: Primariile nu au de unde sa cumpere dispensere cu dezinfectant pe care trebuie sa le monteze la intrarea in blocuri

dispensere cu dezinfectant

Autoritatile locale se confrunta cu o situatie paradoxala: desi prevederile din Ordonanta Militara sunt obligatorii, primariile nu le pot aplica. Mai exact, dupa cum scrie LIBERTATEA, aceste dispensere cu dezinfectant pe care administratiile locale din Bucuresti sunt obligate sa le monteze la intrarile din blocuri  NU exista pe piata. Pe scurt, primariile nu au de unde sa le cumpere…

Bineinteles, problema nu ocoleste sectorul 4, unde ar fi nevoie, conform junalistilor de la Libertatea, de 10.000 de astfel de dispensere cu dezinfectant pe care reprezentantii primariei nu le pot achizitiona pentru ca dispozitivele pur si simplu nu se gasesc.

“Noi am inceput procedura de identificare a unor eventuali distribuitori, dar pana acum nu am gasit nici o firma care sa aiba atat de multe dispozitive. De vineri pana luni preturile dispenserelor au crescut deja cu 50 la suta. Din punctul nostru de vedere, ar trebui plafonate preturile la astfel de dispozitive. Daca nu, vor deveni si mai scumpe”, a declarat, pentru Libertatea, purtatorul de cuvant al Primariei Sectorului 4, Cristian Zarescu.

In acelasi timp, primarul Sectorului 4, Daniel Baluta, cere, printr-un comuniciat de presa, interventia de urgenta a autoritatilor, respectiv plafonarea preturilor sau rechizitionarea dispenserelor:

“Primăria Sectorului 4, reprezentată de primarul Daniel Băluță, solicită intervenția de urgență a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență în sensul plafonării sau rechiziționării dispenserelor și a soluțiilor dezinfectante existente în acest moment pe piața de profil. 

Măsura este neapărat necesară întrucât imediat după publicarea ordonanței militare nr. 4, ce cuprinde obligativitatea autorităților locale de a monta la scările de bloc sisteme de distribuție a dezinfectanților, prețurile acestora s-au dublat fără motiv evident. 

Reamintim faptul că numai în Sectorul 4, pentru a îndeplini prevederile ordonanței militare numărul 4, este necesară achiziționarea a cel puțin 10.000 de dispensere și zeci de mii de litri de dezinfectant, ori în condițiile în care piața reacționează în detrimentul publicului, considerăm că intervenția autorităților este imperativ necesară.”

SURSA

SURSA FOTO: Monitorul de Suceava

CITESTE SI: VIDEO: Primaria Sectorului 4 continua campania de desinfectie a scarilor si aleilor de bloc

2 Comments

  1. Ruxandra Ilfoveanu

    March 31, 2020 at 12:57 pm

    Oricum treaba asta cu dispenserele mi se pare o cheltuiala inutila. Mai bine folosimi banii pentru spitalele din sectoare – cum e in 4 constructia de la Bagdasar Arseni, pe ventilatoare ATI, dezinfectie pe strazi…

  2. Robert Ramniceanu

    March 31, 2020 at 12:59 pm

    Cum sa reuseasca primariile sa monteze dispensere pentru dezinfectant la toate blocurile din sector? Pai sa faca ceva si presedintii de asociatii, administratorii de bloc. Ar putea intra in sarcina lor chestiunea aceasta. Primarii au treaba cu carantina, cu dezinfectia strazilor, persoane izolate etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

one × three =