Lucian Bode: 362 de dosare penale pentru certificate false de vaccinare. “Toti vor merge la puscarie!”

puscarie

Te-ai gandit cumva sa apelezi la “cineva” pentru a-ti procura un certificat fals de vaccinare? Ar trebui sa te gandesti de doua ori, asta daca nu vrei sa ajungi …la puscarie. Nu o spunem noi ci ministrul demis al Internelor, Lucian Bode. Cu alte cuvinte, se pare ca si autoritatile s-au trezit la crunta realitate, asta dupa ce o vara intreaga aceleasi autoritati s-au comportat de parca nu ar fi existat nici ele si nici pandemia!

Potrivit ministrului, doar in acest weekend s-au intocmit 7 dosare penale celor care au apelat la infractiuni pentru certificate de vaccinare false. In total, de la inceputul campaniei de verificare pe aceasta tema, MAI spune ca s-au intocmit nu mai putin de 362 de dosare penale pentru astfel de certificate false, iar peste 800 de persoane sunt cercetate pentru utilizare sau emitere de astfel de documente. Ce inseamna asta, explica tot Lucian Bode: “Le transmit tuturor: toti vor merge la puscarie”.

Ministrul a mai spus ca in ultima perioada verificarile au fost intensificate, astfel ca doar in acest weekend s-au facut 315.000 de controale. De asemenea, peste 8.000 de operatori economici verificati si au fost aplicate peste 9.000 de sanctiuni contraventionale in valoare de 1,5 milioane de lei.

“Am avut o activitate foarte, foarte consistenta, in special in zona Bucuresti-Ilfov, dar si la nivel national. Intr-o incidenta peste 16 la mie, cum suntem in Bucuresti, noi am decis sa nu venim cu noi restrictii, ci sa incercam cat mai multe actiuni de prevenire a raspandirii acestei pandemii”, a declarat Bode, la sediul MAI.

Potrivit celor mai recente date, astazi, 18 octombrie, rata de incidenta in Bucuresti este de 16,42 la mie! La nivel national, 261 de persoane si-au pierdut viata in ultimele 24 de ore, intre care doua fete de 19 si de 20 de ani. In acest interval au fost depistate 10.141 de cazuri noi, din 34.610 teste (29,3%). Numarul pacientilor de la ATI a ajuns la 1.764, din care 41 sunt minori.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

eighteen + 12 =