Garda de Mediu ar putea opri lucrarile la parcarea din Parcul Tineretului

Parcul Tineretului

Deputatul USR Nicusor Dan a anuntat, zilele trecute, pe pagina sa de Facebook, ca instanta a decis si suspendarea acordului de mediu pentru construirea parcarii din zona Secerei – Parcul Tineretului. Acest lucru se intampla dupa ce Tribunalul Bucuresti a decis, la sfarsitul lui aprilie, suspendarea Hotararii de Consiliu care prevedea construirea parcarii de 700 de locuri. In acel moment, USR si Fundatia Eco-Civica afirmau ca primaria continua ilegal lucrarile la parcarea amintita, dupa cum scriam intr-un articol recent.

Asociatia Salvati Bucurestiul si Eco Civica au obtinut in instanta suspendarea acordului de mediu pentru construirea parcarii in Parcul Tineretului. In baza acestei decizii, pronuntata in urmă cu doua zile (2 mai – n.r.), Garda de Mediu poate opri acum lucrarile ilegale din Parcul Tineretului. Am sesizat deja Garda de Mediu si asteptam oprirea santierului pentru parcare“, scria, vineri, pe Facebook, Nicusor Dan.

In aceeasi postare, deputatul USR face referire si la sesizarea facuta la DNA impotriva primarului sectorului 4, Daniel Baluta, si a altor persoane si institutii pe care le considera vinovate de “distrugerea sistematica a spatiilor verzi” din Bucuresti.

Precizam ca Inspectoratul de stat in Constructii si Politia Locala sector 4 puteau sa opreasca defrisarea copacilor si santierul ilegal al Primariei dar nu au facut-o pana in prezent, desi au fost sesizati cu aceasta situatie. Acesta este si motivul pentru care am decis sa sesizam DNA. Consider ca aceste institutii, Inspectoratul de Stat in Constructii si Politia Locala sector 4, sunt complice la abuzurile Primariei sectorului 4, la fel si Primaria Generala care refuza sa ceara inapoi terenul, incalcand astfel o Hotarare a CGMB“, afirma Nicusor Dan.

Va reamintim ca in data de 26 aprilie, Nicusor Dan si reprezentantii Eco-Civica au organizat o conferinta de presa pe tema “continuarii ilegale a lucrarilor la parcarea din Parcul Tineretului”, subiect despre care am scris si noi.

CITESTE SI : Nicusor Dan face plangere la DNA impotriva primarului Daniel Baluta

Precizam ca pana in acest moment, reprezentantii primariei sectorului 4 nu au comentat asupra subiectului.

2 Comments

 1. Bogdan

  mai 7, 2018 at 4:16 pm

  Domnilor tin sa mentionez ca locul pe care urmeaza sa existe asa zisa parcare era oricum un teren viran plin de gunoaie . Primaria are o intentie benefica privind parcarea in conditiile in care sambata sau duminica daca vii cu familia in parc nu ai unde sa lasi masina. Sa vina domnul viorel dan cu autobuzul sau pe jos sau cu metroul sau cu caruta cu un cal . Ce lege europeana ii da acestui guvernant dreptul de a ma conditiona pe mine ca cetatean . Cat timp sunt platitor de taxe am dreptul sa sufar cu ce masina vreau si autoritatile sunt obligate sa asigure suportul suferintelor mele de smecher mafiot adica ” PARCARE”.

 2. Andrei

  mai 7, 2018 at 5:48 pm

  Bogdan, pentru ca asa e legal.
  O parcare acolo e foarte utila, vin aproape zilnic si stiu ce omor e mai ales cand e vreo activitate la palat, dar asta nu este o scuza pentru a comite ilegalitati.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

1 × 3 =