Mai ceva ca la Miss litoral: concursul Cel mai Frumos Balcon se prelungeste, ca “s-ajunga la toata lumea”

concursul

Pe la jumatatea lunii trecute va anuntam ca Primaria Capitalei a demarat concursul “Cea mai frumoasa fatada / Cel mai frumos balcon / Cea mai frumoasa gradina”, care ar trebui sa primeasca inscrieri pana in data de 26 iunie. Ei bine, Primaria (aia mare, nu asta mica de la noi din sector) s-a razgandit in legatura cu intervalul in care se desfasoara concursul, respectiv a prelungit termenul de inscriere a “proiectelor” pana in data de 20 august. De ce oare, de ce oare?

Oficial, motivul tine de dorinta de nestavilit a locuitorilor din Bucuresti de a-si inscrie Balconul, Fatada sau Gradina in concursul care le-ar putea aduce premii in valoare totala de peste 200.000 de lei. Neoficial, avem dubii in legatura cu explicatiile celor de la Primaria Capitalei si tindem sa credem mai mult ca pana acum bucurestenii nu prea au dat navala sa participe la concurs. Desigur, presupunerea noastra este doar o …presupunere (si este si un pic rautacioasa, recunoastem). Dar, in acelasi timp, ipoteza noastra nu ar fi existat daca primaria s-ar fi obosit sa comunice oficial cati proprietari de cladiri cu fatade superbe, balcoane de vis si gradini mirobolante s-au inscris pana acum in concurs.

Ce ne anunta primaria Capitalei, intr-un comunicat oficial, suna asa: “Perioada de inscriere la concursul Cea mai frumoasa fatada s-a prelungit pana la data de 20 august 2017, ca urmare a solicitarilor venite din partea locuitorilor Capitalei“. De asemenea, “Pentru a oferi posibilitatea tuturor bucurestenilor să participe la competitie si pentru a le pune la dispozitie timpul necesar pentru amenajarea unui numar cat mai mare de spatii, lucrarile din concurs pot fi votate de cetateni in perioada 21 – 23 august 2017“.

Sectorul 4 lsi balconul zburator

In ceea ce priveste sectorul 4, am cam spus ce aveam de spus in cazul acestui concurs, prin doua articole pe care, probabil, le-ati si citit (daca nu, vedeti mai jos). La noi in sector, din pacate, premiul ar trebui dat pentru balconul care se prabuseste cel mai frumos si pentru fatadele care stau si ele sa cada in cazul multor dintre blocuri. Asta este o realitate pe care nimeni nu o poate contesta, iar aici nu mai vorbim despre vina primariei, a primarului a viceprimarului sau a cine mai stie cui. Nu, este vina proprietarilor care nu au avut de-a lungul anilor niciun fel de preocupare pentru intretinerea imobilelor. Daca un balcon cade si raneste pe cineva (Doamne fereste de mai rau!), nu primaria este responsabila, ci proprietarul respectiv (fie ca vorbim despre persoane fizice sau asociatii de proprietari).

PE ACEASI TEMA: Premiul pentru „balconul care cade cel mai frumos” merge in Sectorul 4!

CITESTE SI: Incepe concursul Cel Mai Frumos Balcon. Intre timp, fatadele uzate ale blocurilor ar putea omori pe cineva…

Nu putem incheia inainte de a “sublinia”, din nou, de unde a venit ideea organizarii unui astfel de concurs. Si citam de la sursa, ca-i cel mai corect: “Competitia urmareste imbunatatirea calitatii vietii cetatenilor si implicarea acestora in activitatile gospodaresti prin amenajarea fatadelor cladirilor, a balcoanelor si a spatiilor verzi adiacente imobilelor cu plante naturale decorative, arbori si arbusti ornamentali”.

Castigatorii vor fi anuntati pe 8 septembrie 2017

Cei interesati cu adevarat de acest concurs pot gasi toate detaliile pe site-ul Primariei Capitalei

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

fourteen + 14 =