Managementul de Teleorman face rau societatii: Protest masiv la Bucuresti – 60.000 de oameni, in strada

protest

Peste 60.000 oameni au iesit ieri in strada, la Bucuresti. Si nu au fost doar bucuresteni, au fost oameni veniti de la Cluj, Bacau, Pitesti, Satu Mare, Timisoara Galati etc. Nu este cel mai mare protest din ultimul an, dar, cu siguranta este cel mai important si mai omogen de pana acum. Nu doar legile justitiei i-au scos in strada, nici macar asa-numita revolutie fiscala a guvernelor PSD-iste, si nici numirea unui premier banuit ca detine ”calitatea” de a fi marioneta perfecta a lui Liviu Dragnea. Oamenii au iesit in strada pentru toate aceste lucruri la un loc, pentru ca paharul s-a umplut pana la refuz.

Nu este prima data cand la o miscare de protest se striga ”Demisia”, ”Dragnea, la puscarie”, sau ”Nu vrem sa fim o natie de hoti“, dar parca aseara, in Bucuresti toate aceste sloganuri s-au auzit mai clar si mai raspicat decat la alte manifestatii. Si, probabil spre disperarea celor care nu inteleg ca este imposibil sa manipulezi 60.000 de oameni, protestul nu a fost doar unul pasnic, ci a fost si foarte civilizat. Nu, nu s-au dat mici si bere si nici pungi cu zahar si ulei. Oamenii care s-au strans ieri in Piata Universitatii, si care in aproximativ trei ore de la inceputul mitingului au ajuns la numarul de 60.000, au facut-o pentru o idee simpla: caracatita crescuta la sanul lui Liviu Dragnea nu mai este acceptata. Nepotismele de partid nu mai sunt acceptate de nimeni. Evident, nu doar liderul PSD a fost tinta protestului, pentru ca, probabil, intr-un top al politicienilor pe care nu am mai vrea sa ii vedem in functii cheie, pe locul doi dupa Liviu Dragnea s-ar afla Gabriela Firea, cel mai contentat edil de Capitala de la Revolutie incoace.

Dar sa revenim la omul care ne tine, de un an de zile, in strada: atotputernicul Liviu Dragnea, cel care trage sforile de partid cam peste tot, inclusiv in administratia locala. Daca nu stiati, se pare ca in cateva institutii chiar din sectorul 4 au ajuns la conducere oameni ”recomandati” de Liviu Drangea. Un prim exemplu ar fi directorul Centrului Cultural Nicolae Balcescu, fosta asistenta a lui Gabriel Oprea, si care, dupa cum umbla vorba, a ocupat fotoliul de conducere al institutiei, la interventiile lui Liviu Drangea. Si nu este singurul caz despre care se vorbeste. Am putea continua cu city-managerul sectorului 4, ajuns in functie, se pare, tot la ”recomandarea” mai-marelui PSD. Aceste doua exemple sunt doar niste fapte diverse, nu acuzam pe nimeni de nimic, si nici nu putem la indoiala competentele acelor oameni. Dar intamplarile te fac sa te gandesti automat la ce ar avea de castigat Liviu Dragnea din asemenea numiri…

In fine, dupa un an de zile de miscari de protest am ajuns la concluzia ca singurul lucru bun pe care l-ar putea face Liviu Dragnea (bun pentru tara asta, nu pentru interesele persoanale), ar fi sa faca un pas inapoi. Nu e greu deloc, trebuie doar sa incerce.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

two + 4 =