Iti poate poate aduce o condamnare de 8 ani cu executare un mandat de primar? Da, daca te cheama Piedone

Piedone

Rezultatele partiale pentru alegerile locale din 2020 aduc confirmari pentru ce stiam de aseara, de la publicarea celui de-al doilea Exit-poll pentru Bucuresti, dar ofera si cel putin o mare supriza. Si vom spune din capul locului ca nu este o supriza placuta. Cristian Popescu Piedone, fostul primar al sectorului 4, condamnat, in prima instanta, la 8 ani si 6 luni de inchisoare cu executare in cazul Colectiv, a fost ales noul primar al sectorului 5.

Daca aseara Piedone (PPUSL) se afla la egalitate cu Cristian Bacanu (PNL-USR-PLUS), in aceasta dimineata, conform rezultatelor provizorii centralizate de Biroul Electoral Central (BEC), respectiv numararea a 94% dintre voturi,  Cristian Popescu Piedone avea 27,25% din voturi, in timp ce contracandidatul sau, Cristian Bacanu, avea 24,84%.

“Cetatenii din Sectorul 5 au ales altfel. Dupa finalizarea numaratorii paralele, noul primar al sectorului este Piedone. Le multumesc tuturor celor care m-au votat si care au avut incredere in mine. Le multtumesc colegilor din PNL care au muncit foarte mult pentru pregatirea acestor alegeri”, a scris Bacanu, pe Facebook.

Va reamintim ca pe 16 decembrie 2019, Cristian Popescu-Piedone a fost condamnat la 8 ani si 6 luni inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu in legatura cu eliberarea autorizatiilor de functionare pentru clubul Colectiv, aflandu-se in functia de primar al Sectorului 4. Judecarea apelului a inceput in aceasta luna, dupa cum scrie Digi24. De asemenea, va amintim ca in campania electorala de acum, Piedone a avut printre sloganurile politice “Ai grija sa nu te frigi la vot”, cel mai cinic mesaj electoral pe care l-am putut vedea vreaodata.

Victoria de la sectorul 5 a lui Piedone l-a socat pana si pe Cristian Tudor Popescu, cunoscut pentru analizele sale dure si reci: ”Marturisesc ca am si eu limitele mele ca analist rece. Mi-e greu sa comentez rezultatul acesta al lui Piedone-frige. Nu? Ca asta a fost deviza lui de campanie, sa nu va frigeti, a lui Piedone. Probabil ca nu-si mai aduc aminte, oamenii, de Colectiv. Probabil ca asta au uitat, cei din sectorul 5.”, a declarat Cristian Tudor Popescu la Stirile ProTV.

Sursa foto: G4Media

CITESTI SI Surse Sectorul 4 LIVE: Are mari sanse sa castige alegerile din Sectorul 5!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

seventeen + seven =