Masca redevine obligatorie peste tot, magazinele – deschise pana la 22.00! Ce alte masuri a adoptat CNSU si cand intra in vigoare

pandemia

Comitetul National pentru Situatii de Urgenta (CNSU) a adoptat dupa sedinta din aceasta dimineata mai multe masuri menite a limita efectele valului 5 al pandemiei de COVID-19.

Printre cele mai importante hotarari se numara interzicerea mastilor artizanale si purtarea mastilor chirurgicale sau FFP2 peste tot, inclusiv in spatiile deschise, si reducerea programului magazinelor si restaurantelor, care vor functiona intre 05.00 si 22.00.

In cazul restaurantelor dar si al altor activitati care vizeaza sali de spectacole sau evenimente sportive, participarea se face la 50% (incidenta sub 1 la mie) din capacitatea spatiului, insa doar pentru vaccinati, trecuti prin boala sau care au in test negativ. Daca incidenta depaseste 3 infectari la mia de locuitori, capacitatea va fi permisa in limita a 30%.

Masurile propuse de CNSU ar putea intra in vigoare din data de 8 ianuarie, odata cu prelungirea starii de alerta si doar dupa aprobarea Guvernului.

Puteti citi mai jos toate deciziile adoptate de CNSU (clic pe imagine pentru viziualizarea documentului):

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

eighteen − 15 =