Metrorex introduce noile carduri contactless pentru accesul la metrou

carduri contactless

Metrorex a anuntat ca introduce noile carduri contactless pentru accesul la metrou, noua metoda de plata a calatoriilor urmand sa devina disponibila intial pentru elevi si studenti. Ulterior, toate categoriile de calatori vor putea opta pentru plata cu cardurile contactless.

Astfel, Metrorex va incepe distribuirea acestor carduri contactless pentru abonamentele lunare elevi/studenti in casieriile speciale din urmatoarele statii de metrou: Universitate – incepand cu 24.12.2020; Piata Unirii – incepand cu 28.12.2020; Piata Unirii 2 – incepand cu 29.12.2020; Gara de Nord 1 – incepand cu 30.12.2020.

Potrivit unul comunicat de presa al companiei, din luna ianuarie 2021, cardurile contactless vor putea fi procurate de elevi si studenti de la casele speciale, urmand ca pana la sfarsitul primului trimestru toate categoriile de calatori sa beneficieze de noul card prin intermediul tuturor casieriilor din reteaua de metrou.

“Mentionam ca sistemul modern de acces integrat la nivelul fiecarei porti de acces permite mai multe modalitati alternative de acces, respectiv cu cartela magnetica, cu cardul bancar contactless si cu noul card contactless Metrorex.
Modul de utilizare al noului card contactless este simplu si intuitiv. Astfel, calatorii trebuie sa apropie cardul contactless de pictograma contactless existenta la nivelul portii de acces dupa care vor primi mesajul de “Acces liber”.Precizam ca eliberarea abonamentelor pentru elevi/studenti se poate face doar in baza Legii educatiei nationale 1/2011 si HG 42/2017. Abonamentul lunar pentru elevi este gratuit, iar cel pentru studenti are reducere 50%.”, se mai arata in comunicatul Metrorex.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

four + six =