Metrorex doteaza statiile de metrou cu benzi speciale pentru persoanele cu deficiente de vedere

deficiente de vedere

Metrorex a anuntat, printr-un comunicat de presa, ca va dota statiile de metrou cu benzi speciale pentru persoanele cu deficiente de vedere si nevazatori.

“Astfel, ca urmare a finalizarii procedurii de achizitie, in perioada imediat urmatoare, Metrorex va semna contractul privind angajarea de servicii specializate de proiectare si consultanta pentru ‘Accesibilizarea statiilor de metrou in functiune pentru persoanele cu deficiente de vedere’. (…) Noul proiect se adreseaza persoanelor cu vedere slaba, cu un camp vizual limitat si/sau persoanelor fara vedere, care depind in principal sau exclusiv de informatii acustice sau tactile pentru a se deplasa”, potrivit comunicatului.

CITESTE SI: Cum a devenit Metrorex „vulnerabila” in fata calatorilor. Compania analizeaza care sunt riscurile calatoriei cu metroul

In spatiile publice apartinand retelei de metrou (guri de acces la metrou, pasajele pietonale, peroane) vor fi amplasate “elemente specifice menite sa asigure o cale de deplasare tactila pentru persoanele cu deficiente de vedere. Elementele specifice vor consta in benzi speciale din dale ceramice, ce vor permite persoanelor care utilizeaza bastonul alb sa obtina informatii despre un anumit traseu sau despre prezenta unui eventual pericol”, se arata in comunicatul de presa al companiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

nine − 7 =