Ministrul Sanatatii, despre numarul imens de infectari COVID-19: Nu e motiv de panica

Ministrul Sanatatii

Vestea numarului foarte mare de infectari cu coronavirus din ultimele 24 de ore, respectiv 34.255 cazuri, a circulat ca o unda de soc in mai toata presa din Romania. Subiectul este unul de interes, insa, abordarea lui, ar trebui sa fie una cat se poate de responsabila. Asa ca, dupa ce era sa facem infarct din cauza cifrelor, pe la ora 14.00 ministrul Sanatatii a iesit pe sticla si a vorbit despre subiect. Cu calm si indemnand la calm. Adica, asa cum trebuie.

Prima fraza a ministrului e si cea mai importanta, dupa atatea si atatea luni in care fel de fel de autoritati nu au reusit decat ori sa crizeze populatia, ori sa o determine sa nu mai deschida televizorul, presa in general.

“Nu exista, in momentul de fata, motive de panica. Important este ca fiecare dintre noi sa respectam regulile, sa incurajam vaccinarea, mai ales in cazul categoriilor vulnerabile la risc. De asemenea, scolile raman in continuare deschise. Pe baza algoritmului stabilit legat de existenta unui focar cu trei cazuri in fiecare clasa. (…) Imi pare bine ca, in sfarsit, Ministerul Educatiei a reluat programul de testare in scoli. El poate sa fie un bun ajutor, dar mai trebuie lucrat, incat aceste teste sa fie efectuate corect de catre parinti, sa existe o buna evidenta a copiilor. Inca un lucru foarte important, l-am auzit in presa, ca sunt persoane care isi trimit copiii cu simptome la scoala. Un astfel de copil trebuie testat, dar trebuie retinut la domiciliu si, din punctul asta de vedere, este extrem de importanta activitatea cadrelor didactice si nedidactice, dimineata la triajul epidemiologic sau in cursul zilei, depinde de orar. Copiii cu simptome trebuie sa ramana la domiciliu”, a spus Rafila in conferinta de presa.

Puteti urmari integral declaratiile ministrului Sanatatii:

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

twelve − 9 =