Vești bune despre modernizarea rețelei de termoficare din zona Olteniței

termoficare

PMB anunță că au fost finalizate lucrările de modernizare a unui nou tronson de rețea de termoficare din zona Ferentari, aferent Obiectivului 6 – Magistrala Progresu-Ferentari. Mai exact este vorba despre 11 km, din cei 13 existenți pe această magistrală, despre care primarul Capitalei spune că va fi finalizată în luna aprilie. Mai important însă, cel puțin pentru locuitorii din sectorul 4, este că în acest an vor continua lucrările de modernizare a rețelei de termoficare din zona Olteniței și nu numai.

Primarul General Nicușor Dan a anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă că au fost finalizate lucrările de modernizare a unui nou tronson de rețea de termoficare din zona Ferentari, aferent Obiectivului 6 – Magistrala Progresu-Ferentari, care va fi dat în funcțiune în perioada imediat următoare.

Tronsonul are 1.500 de metri, din 1.200 de metri de conductă magistrală preizolată, dotată cu senzori de detecție a avariilor, și alți 300 în zona racordurilor în Punctul Termic 6 Sebastian. Conducta modernizată alimentează consumatorii din zona Calea Rahovei, Calea Ferentari, strada Mihail Sebastian. Acest obiectiv alimentează 16 puncte termice, care asigură furnizarea energiei termice pentru un număr de 241 de scări de bloc, respectiv circa 10.000 de apartamente, un liceu și o școală.

Urmează Olteniței

Primarul General, Nicușor Dan: “Până acum, au fost puși în funcțiune 11 km, din cei 13 existenți pe această magistrală, pe care estimăm să o finalizăm în aprilie. În 2023 vom continua lucrările la cele patru obiective majore din 2022: Ferentari, Olteniței, Pantelimon Amzei – Victoriei – Mihalache, vom deschide doua obiective mari în Colentina și Bd. Timisoara și câte un obiectiv mare din fiecare din cele 5 loturi finanțate din fonduri europene.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

sixteen + 3 =