Modernizarea Soselei Berceni a fost finalizata, anunta primaria de sector

Modernizarea Soselei Berceni

Unul dintre cele mai ample proiecte de infrastructura, modernizarea Soselei Berceni a fost finalizat, anunta Primaria Sectorului 4, intr-un comunicat de presa.

Modernizarea Soselei Berceni, una dintre cele mai circulate din Bucuresti, este importanta, afirma primaria, in conditiile in care artera asigura legatura intre centrul Capitalei si zonele rezidentiale sau localitatile din partea de sud.

Lucrarile, care au demarat in 2017, au constat in largirea partii carosabile de la doua la patru benzi de circulatie, in amenajarea a aproximativ 1.000 de locuri de parcare, in extinderea retelei de iluminat public cu solutii de tip led precum si in inlocuirea sistemului de canalizare si mutarea tuturor utilitatilor in subteran, potrivit informarii de presa a primariei.

In acelasi timp, asa cum scriam si noi recent, pentru fluidizarea traficului din zona s-a optat pentru amenjarea unui sens giratoriu modern in aproapierea stației de metrou Dimitrie Leonida.

UPDATE:

Potrivit Primariei Sectorului 4, citata de Agerpres, valoarea totala investitiei este de 30.700.119 lei.

De asemenea, primaria anunta ca va construi intre statia Berceni, actualul capat de linie al Magistralei 2 de metrou din Bucuresti, si soseaua de Centura, o noua statie de metrou supraterana.

Viitoarea statie se va afla la 1.150 de metri de capatul actual al liniei, pe partea stanga a soselei Berceni, pe sensul de mers spre linia de centura a Capitalei.

Valoarea investitiei este de aproximativ 146 de milioane de lei, fara TVA.

In viitor, aceasta va fi urmata de inca o statie, la 1.350 de metri departare, in apropierea liniei de centura. Si aici vor fi amenajate parcari de tip park&ride.

Sursa Foto: initiativaberceni.com

CITESTI SI: Cum vor arata arterele Berceni, Obregia si Tineretului dupa lucrarile de largire – FOTO. Primaria promite si 10.000 de locuri de parcare

Leave a Reply

Your email address will not be published.

fifteen − 7 =