Municipalitatea a inchis inca o banda de circulatie la Piata Sudului, fara sa ofere alternative rutiere!

Daca vi se parea ca in zona Piata Sudului se circula foarte greu din cauza lucrarilor la noul Pasaj, atunci aflati ca lucrurile s-au inrautatit si mai mult. Incepand de sambata, 20 februarie, inca o banda de circulatie a fost inchisa, in urma unei decizii a Primariei Capitalei.

Astfel, din cele trei benzi disponibile pana acum, doar doua vor mai fi deschise circulatiei rutiere, ceea ce va mari si mai mult timpul de asteptare la traversarea intersectiei, care oricum este de aproximativ 45 de minute. Mai grav este ca factorii de decizie din Primaria Capitalei nu s-au gandit sa ofere soferilor o ruta alternativa si nici macar nu au vrut sa ia in calcul solutiile propuse de Primaria Sectorului 4 pentru fluidizarea, cat de cat, a traficului din zona pe perioada lucrarilor. Cu alte cuvinte, daca aveti drum cu masina prin Piata Sudului incepand de sambata 20 februarie va puteti astepta la blocaje chiar mai mari decat cele care oricum paralizeaza circulatia in zona.

“Am aflat astazi (vineri, 19 februarie – N.R.), cu stupoare, ca incepand de luni, 22 februarie a.c., va mai fi inchisa o banda de circulatie in zona in care se efectueaza lucrarile la pasajul de la Piata Sudului. (…) Din cele 3 benzi se va circula acum numai pe 2 dintre acestea, ceea ce va conduce la cresterea cu aproximativ 30% a timpului de asteptare si la mari blocaje in zona. (…) Mai mult decat atat, dupa ce ca nu exista un termen clar pentru finalizarea acestui obiectiv, inteleg ca in organizarea de santier nu exista stocurile de materiale necesare executarii lucrarilor”, declara Primarul Sectorului 4, Daniel Baluta.

De altfel, edilul de la 4 protesteaza public fata de situatia generata de deciziile Primariei Capitalei: “Iata, asadar, ratiuni temeinice care ma determina SA PROTESTEZ public, ca reprezentant al oamenilor din Sectorul 4, care mi-au solicitat in repetate randuri sprijinul, exasperati de modul in care se circula in zona. Sa protestez fata de lipsa de implicare a Municipalitatii in rezolvarea unei situatii mai mult decat deranjante, care induce extrem de mult disconfort cetatenilor. Desi nu avem in atributii, totusi, ne-am preocupat si chiar am oferit ca solutie o ruta alternativa, propunand deblocarea strazii Cararuia, care ar putea degreva circulatia pe Calea Vacaresti. Pana acum nu am primit niciun raspuns in acest sens”, mai declara Daniel Baluta. Si, am adauga noi, la cat de “receptivi” au fost pana acum cei din Primaria Capitalei la problemele cauzate de lucrarile la interminabilul santier de la Sudului, nici nu ne asteptam ca municipalitatea gaseasca vreo solutie. Cum spuneam, cel mai bine ar fi sa incercati sa evitati intersectia Piata Sudului, in masura in care acest lucru este posibil, cel putin pentru o perioada…

Primaria Capitalei spune ca restrictiile vor dura o luna de zile

Intr-un comunicat de presa dat publicitatii la sfarsitul saptamanii trecute, Primaria Municipiului Bucuresti confirma blocarea unei noi artere din Piata Sudului ca urmare a continuarii lucrarilor pentru noul pasaj: “breteaua de circulatie si trotuarul aferent de pe Calea Vacaresti, din dreptul benzinariei Mol – sens mers spre b-dul C-tin Brancoveanu – vor fi blocate pentru efectuarea unor lucrari de amenajare a zonei pietonale, pentru montarea stalpilor comuni pentru iluminat public si sustinerea retelei electrice a mijloacelor de transport public. De asemenea, se mai construiesc doi pereti mulati care intregesc linia peretilor mulati pentru rampa de la Calea Vacaresti si se construieste breteaua numarul trei a pasajului rutier”. Din pacate, asa cum avertiza si primarul Sectorului4, Daniel Baluta, Primaria Capitalei nu s-a obosit sa gaseasca o ruta alternativa pentru fluidizarea, cat de cat, a traficului in zona. Din comunicatul Primariei Generale nu aflam decat ca noile restrictii de trafic vor dura 30 de zile.

30 iunie, data limita pentru terminarea lucrarilor

Potrivit declaratiilor primarului general Interimar al Capitalei, Razvan Sava, lucrarile la Pasajul Sudului ar trebui sa fie finalizate in 30 iunie, data la care noul proiect ar trebui sa fie si dat in folosinta. Precizam ca in acest moment lucrarile la Pasajul de la Piata Sudului se afla la stadiul de 40%. Costul total al proiectului este de 127 de milioane de lei dintre care aproximativ 85 de milioane de lei provin din fonduri Europene. In cazul in care lucrarile nu vor fi finalizate pana la data de 30 iunie, Primaria va pierde in totalitate finantarea europeana!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

six + nineteen =