Noi detalii legate de reinnoirea contractului de parcare in Sectorul 4!

studenti

Obtinerea si reinnoirea contractului de parcare in sectorul 4 sunt subiecte care in mod sigur va intereseaza in continuare, mai ales ca o serie de aspecte legate de procedurile care trebuie urmate au ramas fara raspunsuri clare. Asta, pana acum, pentru ca Biroul de presa al Primariei ne-a transmis, in urma unei solicitari a Sectorul 4 Live, cateva raspunsuri la intrebari pe care le-am primit chiar de la cititorii nostri.

In primul rand, trebuie sa stiti ca procedura de reinnoire a contractelor de parcare rezidentiala in Sectorul 4 este obligatorie doar in acest an, nu si in viitor, iar ea se impune odata cu preluarea Serviciului Parcari de catre Directia de Impozite si Taxe Sector 4. Cu alte cuvinte, odata incheiat sau reinnoit contractul de parcare acum, el va ramane valabil anii urmatori (reinnoirea se va face automat). Totusi, Biroul de Presa al Primariei Sector 4 precizeaza ca pot exista situatii legale care sa determine reinnoirea contractului de parcare de resedinta, iar un exemplu ar fi schimbarea datelor de identificare ale mijlocului de transport.

Cei cu viza de flotant pot incheia un contract de parcare?

Raspunsul este simplu: da. Potrivit reprezentantilor administratiei locale, orice persoana fizica sau juridica ce face dovada ca are domiciliul/ resedinta/ sediul/ punctul de lucru intr-un imobil din Sectorul 4 al Municipiului București poate beneficia de atribuirea unui loc de parcare de resedinta. Singurele conditii impuse sunt sa nu figurati cu datorii catre bugetul local al Sectorului 4 al Municipiului București, iar mijlocul de transport pentru care solicitati locul de parcare sa aiba masa totala autorizata de maxim 3,5 tone si ITP-ul (Inspectia Tehnica Periodica) valabila la data solicitarii.

Se pot solicita sau aloca mai multe locuri de parcare pentru aceeasi adresa?

Teoretic, da, puteti cere mai mult de un loc de parcare pentru aceeasi adresa, insa alocarea se va face doar daca exista locuri libere pentru care nu exista solicitari din partea altor propietari. Spunem teoretic pentru ca bataia pe locurile de parcare este foarte mare.

CITITI SI: Cum va puteti reinnoi contractele de parcare in Sectorul 4 si care este data limita de depunere a actelor

Cum procedez daca am un contract de parcare, dar nu mai gasesc documentul?

In situatia in care proprietarul a pierdut pur si simplu documentul de inchiriere, procedura pentru reinnoirea contractului de parcare ramane aceeasi pe care am detaliat-o intr-un articol anterior (vedeti linkul de mai sus), cu precizarea ca titularul de contract va trebui sa completeze dosarul cu o declaratie pe proprie raspundere in care sa informeze in legatura cu pierderea documentului.

Persoanele juridice pot solicita locuri de parcare si care este procedura?

Potrivit reprezentantilor primariei de sector, pentru reinnoirea contractelor locurilor de parcare in cazul persoanelor juridice se aplica aceeasi procedura, inclusiv aceleasi obligatii ce impun achitarea la zi a debitelor catre administratia locala, limitarile privind masa totala a autovehiculului si valabilitatea ITP-ului.

1 Comment

  1. Aurelia

    February 18, 2017 at 12:51 pm

    Noi pe str.Ctin Radulescu-Motru in Tineretului cand com avea dreptul LA contract de parcare.Aici primul care ocupa loc este fericit ,al doilea perpendicular pe el!De aici strada blocats pe in send.Parcari nu avem,parculete din belsug,neingrijite si murdare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

3 × 5 =