Noi lucrari pe Soseaua Berceni, intre Aparatorii Patriei si Soseaua de Centura!

lucrari

Societatea Veolia – Apa Nova a demarat recent ample lucrari pe Soseaua Berceni, pe tronsonul dintre Aparatorii Patriei si Soseaua de Centura, anunta primaria Sectorului 4, intr-un comunicat de presa.

Cum lucrarea nu este singura care se desfasoara pe Soseaua Berceni, putem spune ca zona este in acest moment un adevarat santier care, desigur, creaza disconfort. Insa, realizarea tuturor lucrarilor concomintent are si un mare avantaj: ele vor fi terminate mai repede si, cel mai important, va fi eliminata situatia in care o companie finalizeaza o lucrare, reasfalteaza locatia, iar apoi apare alta care se apuca din nou sa sape…

Proiectul celor de la Apa Nova prevede montarea unei noi retele de apa si canalizare, adiacenta celei deja existente, menita sa preia pe de-o parte excesul debitului apei pluviale, iar pe de alta parte sa preia necesarul de consum al viitorilor consumatori ce vor aparea ca urmare a dezvoltarii zonei.

“Noua retea va porni din zona intersectiei „Aparatorii Patriei” si se va opri in imediata apropiere a Soselei de Centura, intr-un asa numit camin-capat, creionat in asa fel incat sa permita si o extindere ulterioara catre comuna Berceni. In total, este vorba despre 3,3 kilometri de retea de distributie a apei si 2,3 kilometri de canalizare.

In acelasi proiect, este prevazuta si construirea a doua statii de pompare de mare capacitate, pentru a evita eventualele probleme de presiune a apei, precum si doua bazine de retentie, de asemenea de dimensiuni considerabile, menite sa capteze surplusul de apa generat de ploi abundente ce pot crea inundatii.“, se arata in comunicat.

SURSA

CITESTE SI: Berceni va deveni prima comuna din Romania care va avea metrou!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

thirteen + 18 =