Nouă stații de metrou vor fi modernizate. Surpriza: tot din bani de la sectorul 4!

sectorul 4

Știți deja că lucrările la Pasajul Unirii (redeschis duminică) au fost finanțate de Sectorul 4. Ce nu știți însă este că tot Sectorul 4 va finanța și moderanizarea tuturor celor nouă stații de metrou din sector, pentru că ministerul Transporturilor și Metrorex n-au bani, așa cum n-a avut nici Primăria Capitalei fonduri pentru reabilitarea Pasajului Unirii. Dacă mai apar și alte astfel de situații, noi spunem că mai bine toată capitala să fie dată în administrarea primăriei sectorului 4, ca măcar să știm un lucru…

Iată cum sună anunțul Metrorex legat de protocolul semnat între companie si sectorul 4:

”Reprezentantii Ministerului Transporturilor si Infrastructurii si ai Metrorex au semnat astazi 5.09.2022, cu reprezentantii Primariei Sectorului 4 un nou protocol pentru derularea in comun a unor proiecte de regenerare urbana a zonelor din jurul statiilor de metrou de pe raza Sectorului 4.
Pentru cresterea gradului de siguranta pentru participantii la transportul cu metroul si a circulatiei pietonale si rutiere din zonele adiacente vor fi realizate proiecte pentru crearea unor noi cai de acces, pasaje pietonale subterane de legatura, modernizarea/ reconfigurarea/ amenajarea zonelor interioare si exterioare sau alte tipuri de interventii care se vor realizaa dupa elaborarea documentatiilor tehnice.

Statiile de metrou care fac obiectul prezentului protocol de asociere sunt:
⁃ Piata Unirii ( de pe raza sect. 4);
⁃ Tineretului;
⁃ Timpuri Noi;
⁃ Eroii Revolutiei;
⁃ Constantin Brancoveanu;
⁃ Piata Sudului;
⁃ Aparatorii Patriei;
⁃ Dimitrie Leonida;
⁃ Berceni.

Finantarea activitatilor de modernizare si reamenajare se va realiza din bugetul local al Sectorului 4 si/ sau alte surse legal constituite, dupa caz.
Metrorex va oferi asistenta tehnica la elaborarea proiectelor tehnice si pe parcursul derularii lucrarilor.
Dupa realizarea obiectului asocierii, noua infrastructura dezvoltata aferenta statiilor de metrou va intra in proprietatea statului, si in concesiune catre administratorii bunurilor vizate de protocol.”

În final, avem și noi o întrebare de bun simț: cum naiba găsește administrația locală bani pentru fel de fel de investiții, iar alte entități, unele mai mari și mai importante decât administrația locală a unuia dintre sectoarele cu cele mai mici bugete, se declară incapabile să-și facă treaba pentru care există?

SURSĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published.

twelve − one =