Asa cum ne asteptam, pe acest subiect au inca loc polemici intre elevi si profesori, acestia din urma sustinand ca va fi greu de demonstrat cum se foloseste telefonul mobil si ca foarte multi il vor utiliza si in alte scopuri, numai educationale nu. Din punctul nostru de vedere, profesorii au dreptate, pentru ca este lesne de inteles cum actul de predare s-ar putea transforma intr-o “militie” ce vegheaza asupra modului in care este folosit telefonul mobil, nu asupra materiei respective.
Alte prevederi ale noului Statul al elevului se refera la faptul ca elevii vor completa lunar niste fise anonime referitoare la activitatea profesorilor. Scopul acestora este de a oferi un feedback si de a-i ajuta pe profesori sa isi imbunatateasca activitatea. Si aici ar putea exista neintelegeri daca ne gandim ca profesorii cunosc oricum scrisul elevilor si exista posibilitatea ca unora dintre ei sa nu le surada ideea unui feedback negativ.
De asemenea, profesorii nu vor mai avea voie sa ii deposedeze pe elevi de obiectele personale daca acestea nu pun in pericol siguranta colegilor sau a cadrelor didactice. Pentru un comportament gresit al elevului nu se va mai scadea nota la purtare daca in opt saptamani de la comunicarea sanctiunii acesta isi schimba comportamentul, informeaza Mediafax.
Scoala incepe in acest an cu o serie de noutati pe care multi parinti sau profesori nu le considera tocmai potrivite. In ce masura vor influenta ele comportamentul, si asa libertin al elevilor, ramane sa vedem. Dar adevarata problema o reprezinta faptul ca urmarile acestui tip de educatie se vor vedea peste ani, nu imediat!
Gabi
August 20, 2016 at 6:54 am
Sincer as folosi aparate de bruiaj cat tin orele și să folosească telefonul doar în pauze si după terminarea orelor de curs sa fie oprite.Pentru urgente numărul fix al școlii ca au toate secretariat și director.
Krok
August 20, 2016 at 12:56 pm
Suna tu la secretariat si cere cu copilul tau sa vezi ce jet iti dau acriturile alea. Comunistule.