Opulenta de dupa moarte. Cat te costa sa iti dormi somnul de veci la Bellu!

Bellu

Cine nu ar vrea sa fie vecin cu personalitati ca Eminescu dupa ce va trece la cele vesnice? Luxul de dupa moarte are insa un pret. Insa daca esti cu dare de mana si iti faci vile, palate si conduci masini de lux, un loc de veci la cimitirul Bellu e un must-have.

Site-urile de anunturi sunt impanzite cu oferte care mai de care mai “avantajoase” de “locuri cu verdeata”, asta desi, oficial, cimitirul Bellu este supra-aglomerat. Adevarul prezenta, intr-un reportaj publicat acum 5 ani, faptul ca “samsarii de morminte”, din care faceau parte oameni angajati la Bellu, iti scoteau mortul din groapa cat ai pocni din degete, bineinteles, daca ofereai suma corecta.

„Locul de care v-am zis, la 3.000 de euro, mi se pare ca e liber. Chiar daca nu ar fi, nu sunt probleme. Scoatem mortul si-l punem intr-un sac. Si azi-dimineata am facut la fel, am scos un mort dupa trei ani de cand l-au bagat in groapa”, declara paznicul cimitirului pentru reporterii Adevarul.

Conducerea cimitirului Bellu sustine insa ca problema “mafiei mormintelor” s-a rezolvat intre timp, insa la o simpla cautare am gasit 80 de astfel de anunturi pe un singur site.

Astfel, preturile pornesc de la 1500-2000 de euro si pot ajunge spre 10000 cu cat te apropii mai mult de Aleea Artistilor. Insa daca viitorul defunct doreste un loc de veci grandios, va trebui sa scoata 65000 de euro pentru o minunatie de capela cu mult spatiu si pereti interiori pictati.

bellu2

bellu1

In situatia asta o sa ajungem sa ne sapam singuri gropile in gradina sau in fata blocului, fiecare cum poate!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

7 + twelve =