Până la sfârșitul anului vor ajunge la București cele 100 de autobuze electrice

electrice

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat, ieri, într-o conferință de presă, că până la sfârșitul anului vor ajunge la București cele 100 de autobuze electrice și că, de asemenea, până în decembrie vom avea în trafic 70 de tramvaie noi. „Suntem în grafic cu planul de livrare”, spune edilul.

„Suntem în grafic cu planul de livrare a celor 100 de tramvaie moderne Imperio contractate de Primăria Capitalei de la Astra Vagoane. Astăzi a ajuns la București tramvaiul cu numărul 51, iar până în decembrie vom avea 70 de tramvaie noi.”

„Până la sfârșitul anului vor ajunge la București cele 100 de autobuze electrice, iar  în primăvara viitoare cele 100 de troleibuze, parte din aceste autovehicule fiind finanțate din fonduri europene, parte din Fondul de Mediu și cu o mică contribuție a Primăriei”.

În aproximativ 3 săptămâni s-ar putea semna contractul pentru modernizarea a 30 de km de linie de tramvai

De asemenea, primarul a anunțat că studiul de oportunitate pentru achiziția altor 250 de tramvaie moderne a fost aprobat de CGMB și că, în paralel, Primăria Capitalei va începe reabilitarea liniilor de tramvai din Capitală:

„Suntem în faza finală a evaluării ofertelor pentru modernizarea a 30 de km linie de tramvai, iar în aproximativ 3 săptămâni o să semnăm contractele pentru proiectare și execuție”.

În ceea ce privește achiziția noilor mijloace de transport în comun primarul a declarat că:

„sunt eforturi pe care le facem pentru a îmbunătăți transportul public și sunt foarte bucuros că locuitorii Capitalei au înțeles asta și încep să folosească din ce în ce mai mult transportul public, din datele pe care le avem rezultând că într-un an utilizarea transportului public a crescut cu 25%.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

fifteen + 20 =