Parcarea din Tineretului e gata. De ce nu se taie “pamblici”, ca sa “make a photo”?

Tineretului

In mod normal, finalizarea parcarii de peste 700 de locuri din Tineretului ar fi trebuit sa fie anuntata cu surle si trambite (scuze pentru cliseu!), cu fanfara, “pamblici” taiate ca sa “make a photo”, mici, bere si alte suveniruri intru pomenirea, la vot, a ctitoritorilor. Ei bine, nu s-a intamplat asa, cel putin nu inca: niciun anunt de la primaria de sector, niciun comunicat de presa privind finalizarea proiectului, de zici ca subiectul a devenit dintr-unul bun de speculat, inclusiv politic, unul tabu. De ce tace Primaria de sector?

Proiectul parcarii de 750 de locuri de pe Secerei (Tineretului – Palatul Copiilor) este unul care a nascut dispute extrem de aprinse intre sustinatorii si initiatorii lui (recte consilierii locali PSD PMB etc.) si cei din USR, PNL + ONG-uri. Am scris de nenumarate ori pe acest subiect si am prezentat de fiecare data opiniile tuturor partilor implicate in scandal.

Apogeul galcevei a fost atins cand Nicusor Dan, actualmente deputat, a anuntat ca va face o plangere penala la DNA pe numele tuturor celor implicati in proiectul parcarii – de la institutii si pana la persoane fizice. Asta in conditiile in care exista deja doua decizii judecatoresti care “suspenda” hotararile de Consiliu legate de construirea parcarii.

Intre timp, primaria si-a vazut de treaba, iar acum parcarea este finalizata si data in folosinta. Exista voci care spun ca lucrarile au fost finalizate in timp record, comparand situatia cu alte proiecte care inca taraganeaza. De ce au continuat lucrarile? Cei de la primarie, in frunte cu edilul de sector, Daniel Baluta, au declarat, de altfel, ca deciziile instantei nu se refereau la suspendarea lucrarilor si ca procesul este inca in judecata, dar ca oricare ar fi decizia finala in justitie, autoritatea locala se va suspune acesteia. Cu alte cuvinte, daca judecatorii vor da o sentinta definitiva prin care sa declare ca parcarea este construita ilegal, probabil ca aceasta va fi desfiintata si terenul va fi readus la starea origininala. Adica la stadiu de  teren parasit, numai buna de depozitat gunoaie.

VEDETI CUM ARATA TERENUL RESPECTIV INAINTE DE REALIZAREA PARCARII – FOTO

Desigur, expresia asta cu “terenul parasit” exprima doar parerea noastra, mai ales ca am trecut pe acolo inainte cu mult timp de inceperea lucrarilor la parcare si chiar am facut un reportaj (cel din linkul de mai sus). Cei de la USR vor spune, bineinteles, ca terenul a fost o adevarata oaza de verdeata si ca sute de copaci au fost sacrificati doar pentru ca primaria nu are nicio viziune politica, ce sa mai vorbim de strategie de mediu. Cei de la primarie o tin langa ca au plantat peste 450 de copaci si ca niciun arbore vechi nu a fost sacrificat. Deci, Dumnezeu stie…

Oricum ar sta lucrurile, parcarea este gata. De ce tace primaria de sector, inclusiv primarul care, la un moment dat, arunca cuvinte grele spre Nicusor Dan si Dan Trifu (presedintele Eco-Civica, ONG-ul care s-a luptat din rasputeri sa impiedice construirea parcarii), poreclindu-i “Baronul Munhaussen si Pinochio”?

Exista doua posibilitati: ori primaria pregateste totusi un eveniment pompos, asa cum spuneam chiar la inceputul materialului, cu artificii, taieri de panglici si alte asemenea regii, ori scandalul din jurul proiectului mult prea contestat a fost cam mare pentru ca sa se mai poate lauda cineva cu ceva. Ca sa fim sinceri, o inaugurare mica, micuta, macar, tot ar trebui sa fie facuta. Sau macar sa se anunte finalizarea lucrarilor, ca sa afle si locuitorii din sectorul 4 de treaba asta, daca tot am fost tinuti in priza, luni de zile, cu un subiect care a facut istorie in topul scandalurilor din sectorul 4.

Sursa foto: STIRIPESURSE.RO

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

four × 4 =