Primarul de la 4 continua sa ii atace pe Nicusor Dan si fundatia Eco-Civica: “Baronul Munhaussen” si “fundatia Pinochio”. Replica USR

primarul

Scandalul pe marginea parcarii din zona Tineretului – Secerei, intre primarul sectorului 4, Daniel Baluta, si reprezentantii USR, respectiv cei ai fundatiei Eco-Civica, continua. Recent, primarul de sector a postat pe Facebook un text in care ii ataca dur pe Nicusor Dan si fundatia Eco-Civica, afirmand ca acestia mint si comparandu-i cu …baronul Munchhausen si Pinochio. Replica USR nu a intarziat, insa!

Va reamintim ca scandalul a pornit o data cu decizia Tribunalului Bucuresti de a anula o Hotarare a Consiliului Local al Sectorului 4 care vizeaza proiectul de construire a parcarii de langa Palatul National al Copiilor – puteti citi DETALII AICI. Primarul de la sectorul 4 posteaza pe Facebook si o filmare prin care incearca sa demonstreze ca terenul pe care ar trebui construita parcarea nu este un “spatiu verde”, sa cum il descriu cei care se opun proiectului, ci doar “un teren plin de gunoaie, un adevarat focar de infectie situat la doi pasi de centrul Bucurestiului”.

Ce scrie primarul pe Facebook

Cuplul format din baronul Munchhausen și fundația Pinochio depășește bariera dezinformării și folosește minciuna ca mod de viață. Acesta este terenul pe care cei de la USR și de la Eco-Civica îl numesc spațiu verde. Un teren plin de gunoaie, un adevărat focar de infecție situat la doi pași de centrul Bucureștiului. Rușine, USR! Rușine, Eco-Civica! Adevărul este următorul, însă pentru așa-zișii ecologiști-politicieni, nu este aducător de capital de imagine: Primăria Sectorului 4 nu doar că amenajează decent acest spațiu transformându-l într-o parcare ecologică (discutăm de dale înierbate și câte un arbore la fiecare 4 locuri de parcare), ci răspunde prin acest proiect și miilor de solicitări ale cetățenilor din zonă care efectiv nu mai unde să-și pună mașinile.

Intr-un comunicat de presa remis de Primaria de sector in urma cu doar cateva zile, acelasi primar afirma ca “va duce la bun sfarsit toate proiectele de utilitate publica demarate pana acum, indiferent de opozitia unor personaje sau entitati ce nu au legatura cu niciun aspect al vietii comunitatii sectorului 4.

Replica celor de la USR Sector 4

Dupa cum spuneam replica celor de la USR nu a intarziat:

Consilierii USR Sector 4 fac o serie de precizări pentru o informare corectă a publicului, ca urmare a comunicatului Primăriei Sectorului 4, cu privire la decizia Tribunalului București de a anula hotărârea prin care s-a aprobat o parcare de 750 locuri pe un spațiu verde aferent Parcului Tineretului.

În data de 19 decembrie 2016, în Consiliul Local Sector 4 a fost aprobată rectificarea bugetară (HCLS4 nr. 142/ 2016) care conținea un proiect în lista de investiții denumit “studiu de fezabilitate pentru parcare 700 de locuri”, fără să se știe unde va fi amplasată această parcare.

În data de 31 martie 2017, a fost supus aprobării Consiliului Local proiectul de investiție pentru parcare, pe terenul din strada Secerei. Consilierii USR au votat împotriva acestui proiect deoarece presupunea betonarea unui spațiu verde de 2,3 hectare din apropierea Parcului Tineretului.

Domnul primar Daniel Băluță induce în mod eronat impresia că reprezentanții Uniunii Salvați România din Consiliul local, prin votul de principiu acordat amenajării unei parcări, i-au acordat domniei sale un vot în alb pentru încălcarea dispozițiilor legale în realizarea acelui proiect. Reamintim că realizarea unui studiu de fezabilitate nu înseamnă acord de investiție pentru un proiect.

Suntem îngrijorați de afirmațiile făcute de domnul primar cu privire la respectarea unei hotărâri judecătorești și reafirmăm că proiectele de investiție trebuie desfășurate în condițiile legii.

Ne exprimăm speranța că Primăria Sectorului 4 va lua în considerare propunerile consilierilor USR depuse în mai 2017 pentru parcări de proximitate în cartierul Tineretului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

fifteen − 15 =