Parcul Carol, un simbol prea putin cunoscut al Sectorului 4

Sectorul 4

Parcul Carol, vegheat de impunatorul sau mausoleu, cu aleile lungi si pline de verdeata, ne imbie la plimbari in natura. Din 1906 cand a fost inaugurat si pana astazi si-a pastrat farmecul aparte si ramane un simbol pentru Sectorul 4.

Parcul adaposteste si o serie de obiective turistice, intre care amintim: Arenele Romane, Fantana Cantacuzino, Monumentul Eroului Necunoscut, Muzeul National Tehnic Ing. Dimitrie Leonida, Fantana Zodiac, lacul pe care se pot face plimbari cu barca, Statuile Gigantii, Observatorul Astronomic.

Prea putini stiu insa cum arata aceasta zona inainte de a deveni Parcul Carol. Prin secolul XVIII, pe dealurile Filaretului se aflau mahalale si podgoriile bucurestenilor de atunci. In Gradina Filaretului, plina de verdeata si racoroasa, oamenii se adunau ca sa petreaca in serile lungi de vara. Prin secolul XIX zona a inceput sa se populeze si au aparut spatii industriale.

Pe locul actualului Mausoleu a stat candva Palatul Artelor. Prin anul 1923 i s-a alaturat Mormantul Ostasului Necunoscut. De fapt, Parcul Carol pe care il stim astazi era un intreg oras cu 100 de ani in urma, cum bine spunea Marius Vasilescu pe blogul sau revoblog. Articolul sau ne-a starnit curiozitatea si am vrut sa aflam mai multe informatii despre trecutul parcului nostru.

Si asa am ajuns la pozele de aici si am vazut imaginile din proiectul “thenow”, imagini care vorbesc de la sine. Gasiti atat fotografiile vechi, cat si pe cele cu zona parcului de acum. E o combinatie extraordinara, care merita cunoscuta.

Oricum, daca nu ati mai trecut de ceva vreme prin  Parcul Carol, iata cateva fotografii recente, realizate de noi:

1 Comment

  1. mihaela

    May 26, 2016 at 7:37 am

    Frumos articol! Parcul Carol este parcul meu de suflet, aproape zilnic merg in acest parc si ma bucur ca ati facut un articol despre el.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

2 × two =