Pasajul de la Piata Sudului ar trebui inaugurat in 10 zile. Sa ne asteptam la o noua amanare?

pasajul

Am scris atat de mult pe marginea santierului de la Piata Sudului, incat credem ca a fost cel mai “tocit” si intors pe toate partile subiect, cel putin pe site-ul nostru, Sectorul4LIVE. Dar, cum pasajul (sau cosmarul, asa cum l-am numit de multe ori), ar trebui sa fie finalizat peste doar cateva zile, vreo zece, dupa cele mai recente promisiuni ale Gabrielei Firea, merita sa ne oprim din nou asupra temei.

Odata cu prezentarea bilantului pentru primul an de mandat, adica in data de  23 iunie, edilul Capitalei afirma ca a stabilit impreuna cu constructorul de la Sudului (asocierea de firme Astaldi, Euroconstruct) ca santierul sa se inchida la sfarsitul acesti luni. „Dupa numeroase sedinte si scrisori ultimative adresate constructorului de catre Primarul General, s-a agreat ca termen de finalizare data de 28.07.2017”, afirma Gabriela Firea. Mai mult, data de 28 iulie, nu aparea pentru prima data in discursul Primarului General, aceeasi zi fiind indicata pentru inaugurarea pasajului subteran de la Piata Sudului si  prin luna mai, cand primarul dadea un “ultimatum” destul de clar constructorilor. Potrivit unui comunicat de presa al Primariei pe care l-am si citat atunci (5 mai 2017) „constructorul a dat asigurari ca isi va redimensiona corespunzator forta umana si echipamentele, astfel incat pasajul sa fie terminat si redat integral circulatiei  pana cel tarziu in data de 28 iulie”.

Pasajul Sudului

„Vreau sa fie clar pentru toata lumea ca acesta este ultimul termen pe care il accept (28 iulie 2017 – n.r.)! Trebuie sa intelegeti ca finalizarea acestui pasaj nu este doar o provocare pentru mine, ci si o responsabilitate pe care o avem cu totii fata de bucurestenii care locuiesc in zona sau tranziteaza intersectia de la Piata Sudului. De aceea va cer sa luati toate masurile necesare pentru a nu mai exista intarzieri in derularea lucrarilor”, declara, la acea data, edilul.

Asigurarile primite ulterior (iunie 2017) tot de la primarul Gabriela Firea ca pasajul va fi inaugurat in data de 28 iulie ar trebui sa ne dea sperante ca lucrurile chiar asa vor sta si ca la sfarsitul acestei luni zona Sudului va reveni la normal dupa 3 ani de chin si jale. Oricum, pana nu vedem ca se intampla suflam, cum se spune, si-n iaurt! Asa ca ramane sa vedem…

In acest moment, prin pasajul subteran de la Piata Sudului se circula partial, dupa cum stiti:

1 Comment

  1. dbnz

    iulie 17, 2017 at 9:35 pm

    hahaha
    again

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

5 × two =