Primaria Capitalei vrea sa construiasca 11 pasarele pietonale. Una se va afla in Sectorul 4

pasarele

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat astazi ce proiecte vrea Municipalitatea sa demareze in perioada urmatoare. Printre promisiunile facute de edilul Bucurestiului se numara si construirea unei pasarele pietonale si pentru biciclisti in sectorul 4, intr-o zona cu trafic aglomerat.

Este vorba despre construirea unei pasarele pietonale pe Calea Vacaresti – la intersectia cu strada Pridvorului, dupa cum anunta primarul. Potrivit sursei citate, amplasamentul propus este la baza rampelor de acces ale pasajului Mihai Bravu, in imediata vecinatate a accesului la statia de metrou Mihai Bravu.

Momentan nu se stie costul lucrarii de pe Calea Vacaresti, dar o alta pasarela, care va fi construita in sectorul 1 (zona Fantana Miorita) va costa nu mai putin de 1,6 milioane de euro. “Primul studiu a fost deja livrat. Este vorba despre Pasarela de la Fantana Miorita, pe Soseaua Bucuresti – Ploiesti, la pasajul de cale ferata. Pasajul este prevazut sa aiba lungimea de 140 m si latime de 3 m, iar inaltimea gabarit sa fie de 6,78 m. Valoarea totala a investitiei rezultata din studiu se ridica la 1,6 milioane euro“, se arata in comunicat.

CITESTE SI: Cat a costat gardul dintre Delta si Calea Vacaresti

Iata si zonele unde vor fi construite celelate pasarele:

  • Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Bucuresti si Prefectura.
  • Viitorul Spital Metropolitan.
  • Calea Floreasca, la Mall Promenada.
  • Calea Grivitei – RATB Carpati: intre strada Dorna si strada Soveja.
  • Alexandriei – Iesire Bucuresti-Bragadiru: in zona penitenciarului Rahova.
  • Liviu Rebreanu: la Mall Park Lake
  • Iuliu Maniu: la hypermaket Cora
  • Soseaua Mihai Bravu nr. 30: Amplasamentul propus este la iesirea din pasajul Bucur Obor inspre b-dul Ferdinand I.
  • Doamna Ghica – str. Dimitrie Grozdea

Potrivit PMB, pasarelele vor determina simplificarea circulatiei pietonale si a biciclistilor. Accesul este prevazut si pentru persoanele cu dizabilitati prin rampe sau lifturi.

Acum nu ramane de vazut cand vor incepe lucrarile. Si, evident, in cat timp vor fi finalizate, pentru ca asta ne omoara cu zile cand vine vorba de santierele din Bucuresti.

Sursa: Agerpres

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

3 × three =