Patinoarul Berceni Arena din Sectorul 4, desemnat să găzduiască Supercupa României la hochei pe gheață

Berceni Arena

Patinoarul Berceni Arena din Sectorul 4 al Municipiului București a intrat în linie dreaptă cu probele tehnice, înainte de darea în folosință. În acest condiții, singurul patinoar competițional din București și, totodată, singura astfel de facilitate sportivă ridicată în Capitală în ultimii 70 de ani va fi gazda primului meci de hochei disputat în București, după o pauză de mai bine de 12 ani. Este vorba de Supercupa României – 2024, la hochei pe gheață, care se va juca pe 31 august a.c., între CSM Corona Brașov și ACSH Gheorgheni. 

 

Anunțul a fost făcut de către Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, în cadrul unei conferințe de presă organizate chiar pe suprafața de joc a noului patinoar.

Patinoarul Berceni-Arena este găzduit într-o clădire nou-nouță, ridicată de la zero, cu două niveluri, parter și un etaj, ce va avea în jurul său aproximativ 3.000 de metri pătrați de spații verzi. În interiorul clădirii, sunt amenajate spații de servire în foaier, la parter, dar și la etaj, precum și alte încăperi dedicate serviciilor de garderobă, birourilor, vestiarelor, instalațiilor de gheață, sălii metodice, cabinelor VIP și cabinelor pentru presă.

Una din cele mai surprinzătoare caracteristici ale acestei structuri, ridicate de la zero, va fi dată de diferența temperaturii resimțită la nivelul gheții, comparativ cu cea din tribune. Astfel, în timp ce pe patinoar se va menține o temperatură de aproximativ 5-6 grade, spectatorii din tribune se vor bucura de temperaturi ceva mai blânde, în jurul a 15 grade, similare cu cele de primăvară.

Mai jos, la nivelul patinelor, gheața va fi menținută în stare foarte bună cu ajutorul a două echipamente frigorifice, ce vor păstra o temperatură constantă de -5 grade Celsius. Spectatorii vor asista la competițiile sportive într-o atmosferă plăcută, fără să resimtă frig. Acest lucru este posibil datorită tehnologiei moderne de climatizare, ce include trei centrale pentru tratarea aerului din sală. În plus, o construcție subterană a fost realizată pentru rezerva de apă, în scopul stingerii unui eventual incendiu.

Costurile noului patinoar olimpic se ridică la 10 milioane de euro, iar lucrările, executate de trei firme contractate de Primăria Sectorului 4 au durat aproximativ 1 an și opt luni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

seventeen − twelve =