Ludovic Orban – Am majorat pedepsele pentru zadarnicirea combaterii epidemiei si pentru falsul in declaratii

zadarnicirea combaterii epidemiei

Premierul Ludovic Orban a declarat, astazi, intr-o conferinta de presa online, ca guvernul a luat, in cadrul sedintei de azi-noapte, decizia de a majora pedepsele pentru zadarnicirea combaterii bolilor si pentru falsul in declaratii.

“Cine nu respecta carantina, cine nu respecta msaurile care sunt dispuse de autoritati, de DSP, de asemenea trebuie sa stie ca i se va intocmi dosar penal. Nu putem accepta ca cetatenii iresponsabili care sunt in situatia de a fi izolati la domiciliu sau in carantina sa nu respecte aceste decizii ale autoritatilor, sa umble liber in societate si sa riste sa imbolnaveasca cetatenii romani. Datoria primordiala a Guvernului este sa apere sanatatea cetatenilor. Pentru a apara sanatatea cetatenilor romani vom lua masuri oricat de dure, pentru a-i pedepsi pe aceia care nu respecta deciziile si regulile stabilite”, a declarat Orban.

De asemenea, pe langa sanctionarea penala mai dura pentru zadarnicirea combaterii bolilor, Executivul a decis si introducerea unei noi infractiuni, si anume omisiunea de oferi date in cadrul unei anchete epidemiologice, in cazul persoanelor care nu declara daca au intrat in contact cu diverse persoane.

“In cazul in care, de exemplu, in cursul unei anchete epidemiologice cineva nu da informatii complete privitor la persoanele cu care a intrat in contact, incercand sa protejeze pe unul sau pe altul, se considera ca este o omisiune in furnizarea de informatii corecte catre autoritati. Si in aceasta situatie se poate constitui dosar penal”, a spus premierul.

Puteti urmari conferinta de presa a premierului Orban mai jos, cu precizarea ca seful guvernului a informat si in legatura cu masurile economice de sprijinire a firmelor si a angajatilor care sunt afectati de suspendarea activitatilor economice pe perioada stariii de urgenta:

SURSA

PUTETI CITI INTEGRA PROIECTUL DE ORONANTA DE URGENTA PRIVIND MAJORAREA PEDEPSELOR PENTRU ZADARNICIREA COMBATERII BOLILOR SI OMISIUNEA DE OFERIRE DE INFORMATII AICI

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

5 × 3 =