Petitie soc: o palma peste obrazul nesimtit al politicienilor

politicienilor

Un grup de parlamentari, atat independenti, cat si apartinand unor grupari politice (PNL, PSD, UNPR) au depus la Senat un proiect de lege care prevede ca o persoana care a savarsit fapte de coruptie, conflicte de interese, luare de mita, trafic sau cumparare de influenta, abuz in serviciu, precum si alte infractiuni sa fie iertata daca isi recunoaste fapta in trei luni de la savarsirea ei. O initiativa mai mult decat nesimtita, avand in vedere antecedentele politicienilor romani, printre care amintim Colectiv sau Hexi Pharma. Ca raspuns la aceasta solicitare a fost initiata o petitie online, ironica, dar avand un mesaj cat se poate de potrivit circumstantelor: “Violenta asupra parlamentarilor romani”.

Initiatorii si semnatarii acestei petitii solicita public modificarea Codului penal, in sensul in care faptuitorii unor acte de violenta fizica asupra unor parlamentari romani sa nu fie pedepsiti daca, in cel mult trei luni de la savarsirea faptei, o denunta.

Este logica aceasta solicitare. Daca putem trece cu vederea zecile de morti din Colectiv, incident ce a fost urmarea unor fapte de coruptie, de ce nu am trece cu vederea un sut in fundul umflat de nepasare al unui politician? De ce nu am trece cu vedere pumn in gura celor ce rad de neputinta parintilor care isi plang copiii morti, din cauza unor “banale acte de coruptie”?

Poate ca ar fi mai bine daca unii parlamentari si-ar folosi unicul neuron (ce se plimba linistit in capetele patrate) sa gaseasca initiative laudabile sau proiecte ce pot aduce beneficii reale, nu sa acopere cu plapuma legii mizeria umana!

Din pacate, aceasta petitie este una doar metaforica, in timp ce proiectul parlamentarilor este unul cat se poate de real. Ea vrea sa atraga atentia asupra penibilului situatiei si suntem curiosi de cate persoane va fi semnata. Petitia poate fi semnata AICI.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

12 − five =