PMB se digitalizeaza complet. Municipalitatea spune adio hartiilor de orice fel, iar angajatii vor avea semnatura electronica

nicusor dan

Primaria Municipiului Bucuresti a anuntat ca incepand de ieri, 17 ianuarie, extinde procesul de digitalizare in institutie, iar directiile din PMB vor folosi Sistemul de Management al Documentelor si Fluxurilor de Lucru. Cu alte cuvinte, documentele pe hartie dispar, totul urmand sa fie in format electronic.

”Important pentru bucurestenii care vor adresa solicitari sau petitii, primaria nu va mai fi o cutie neagra. Cei care depun cereri vor putea urmari traseul solicitarii lor, la fel cum urmaresc online traseul unei comenzi comerciale (si stiu exact ca produsele comandate se afla in depozit sau la curier sau pe traseul catre ei). Acest proces de digitalizare se va petrece treptat, cu o faza de rodaj pentru urmatoarele 4-5 saptamani, urmata de cel mult doua luni pentru mutarea in online a documentelor si proceselor birocratice care acum sunt pe hartie (Vor fi cateva exceptii care decurg din cadrul legal, cum ar fi de pilda in interactiunea cu sistemul de justitie, care cere in diverse imprejurari acte originale, pe suport de hartie).”, a declarat Nicusor Dan.

PMB explica, printr-un comunicat de presa, utilizarea Sistemului de Management al Documentelor si Fluxurilor de Lucru:

  • Inlocuirea treptata a formatului de hartie cu formatul electronic. Inclusiv documentele primite fizic vor fi scanate, iar traseul si rezolvarea lor vor fi electronice.
  • Dispar adresele de inaintare catre directii (deci si adresele de raspuns). Practic, utilizarea platformei informatice si primirea / trimiterea de sarcini prin intermediul platformei echivaleaza cu luarea la cunostinta si fac inutile adresele de inaintare si de raspuns. Astfel, dispare si etapa de tiparire a emailurilor si trimiterea lor spre rezolvare pe suport de hartie.
  • Functionarii primariei vor avea semnatura electronica, asta grabind diverse acte si aprobari.
  • Fluxurile de lucru in interiorul PMB vor putea fi urmarite online, monitorizate mult mai usor si apoi constant optimizate. Se va putea vedea exact in ce zone / directii se acumuleaza intarzieri, cine este responsabil si, daca este necesar, va fi redistribuit personalul pentru promptitudine mai mare in activitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

three × five =