Veste bună: PMB va putea să se împrumute ca să plătească datoriile Termoenergetica

nicusor dan

Nu mai departe de săptămâna trecută scriam că Primăria Capitalei este în imposibilitatea de a achita datoriile Termoenergetica și că bucureștenii ar putea face frigul în această iarnă, nu din cauza rețelei de termoficare care arată ca o sită, ci din cauza unui eventual faliment al companiei care asigură serviciul de termie. După mai multe zile de ping-pong cu declarații între Nicușor Dan și premierul Nicolae Ciucă, ieri Guvernul a decis că deși nu va da bani Municipalității, va aproba creșterea pragului de îndatorarare a PMB. Iar asta înseamnă că Primăria Capitalei va putea să se împrumute și să achite, măcar parțial, datoriile Termoenergetica.

De altfel, tot ieri, Primarul general al Capitalei, anunța că salută decizia Guvernului potrivit căreia va fi creat cadrul legal pentru creşterea gradului de îndatorare a Primăriei Capitalei, astfel încât să poate fi achitate datoriile către Termoenergetica.

„Salut decizia Guvernului din această seară potrivit căreia se va crea cadrul legal pentru creşterea gradului de îndatorare a Primăriei Capitalei pentru a permite plata serviciilor de transport, distribuţie şi furnizarea energiei termice pentru populaţie în sistem centralizat. Decizia este absolut necesară pentru a putea trece de această iarnă şi pentru a ajunge la zi cu datoriile către Termoenergetica. Am propus de mai bine de un an de zile această soluţie ministrului de Finanţe, însă ea a fost ignorată cu bună ştiinţă la ordinul şefului de partid, Marcel Ciolacu. Mă bucur că premierul Nicolae Ciucă a luat o decizie echilibrată, în favoarea bucureştenilor”, precizează Nicuşor Dan.

CITEȘTE ȘI: Momentul adevărului în cazul datoriilor Termoenergetica: Nicușor Dan, încă un apel pentru bani de la Guvern

Leave a Reply

Your email address will not be published.

16 + twenty =