Primaria Capitalei a demarat tratamentele de combatere a tantarilor si capuselor

combatere a capuselor

Primaria Capitalei anunta ca a demarat (incepand de ieri – 9 aprilie) campania de combatere a capuselor si larvelor de tantari din Bucuresti. Tratamentele se vor realiza in perioada aprilie – noiembrie 2020, se arata intr-un comunicat de presa.

“In acest interval, echipele CMEIB vor interveni pe toate malurile lacurilor din Capitala, in sistemul de apa si canal administrat de ApaNova, dar si in reteaua de canalizare administrata de Compania Municipala Termoenergetica București, locuri in care se intalnesc, cu predilectie, larvele de tantari. Se va actiona cu 65 de pompe de mana, utilizandu-se substanta VECTOBAC (larvicid biologic) – avizata de Comisia Nationala pentru Biocide (aviz nr. RO/2017/0202/MRA/FR-2015-0038).”, potrivit unui comunicat de presa dat publicitatii de catre PMB.

Pentru combaterea capuselor au fost prevazute 5 tratamente, care se vor realiza, de asemenea, etapizat, in perioada aprilie-iunie.

“Astfel, se va interveni, pe timpul zilei, in toate parcurile si spatiile verzi din Municipiul Bucuresti, precum si pe spatiile verzi din proximitatea blocurilor de locuinte. CMEIB va actiona cu 40 de atomizoare cu ceata rece si cu 12 echipamente de mare putere ULV (Ultra Low Volume), utilizandu-se substanta MICROSIN (insecticid) – avizata de Comisia Nationala pentru Biocide (aviz nr. 1561BIO/18/12.24).”, potrivit sursei citate.

SURSA

Leave a Reply

Your email address will not be published.

19 − one =