Primaria Capitalei spune ca este pregatita sa intervina in caz de ninsori in Bucuresti

ninsori

Desi prognoza meteorologica de saptamana trecuta, care anunta ninsori in Bucuresti, nu s-a confirmat decat partial (cateva fulguieli), Primaria Capitalei anunta si ea, tot acum cateva zile, ca este pregatita sa intervina in cazul in care va fi nevoie pentru indepartarea zapezii. N-a fost nevoie, dar cu siguranta in perioada urmatoare va ninge si in Capitala, asa ca cele cateva cifre legate de pregatirile Municipalitatii pentru iarna sunt binevenite.

“In momentul de fata, sunt pregatite pentru a interveni, daca va fi necesar, 310 utilaje destinate sa imprastie material antiderapant si pentru pluguit zapada si 358 de operatori. Totodata, sunt disponibile, in total, la nivelul celor 6 sectoare, 21.667 de tone de material antiderapant. Subliniem faptul ca, in functie de evolutia fenomenelor meteorologice, parcul de utilaje va fi suplimentat cu utilajele necesare pentru incarcat si evacuat zapada. In caz de ninsori, echipele vor interveni cu prioritate pe arterele principale, cele cu trafic RATB, cu obiective sociale si institutii publice, pe pante, rampe si poduri, dupa care se continua pe toate strazile din oras.”, se arata intr-un comunicat de presa al Primariei Municipiului Bucuresti remis sambata 4 ianuarie.

Totodata, pentru protectia persoanelor fara adapost, echipele DGASMB realizeaza actiuni de depistarea persoanelor fara adapost, pe care le directioneaza catre centrele sociale din Pallady si Odessa din Calea Serban Voda. Echipele de interventie DGASMB distribuie paturi pentru persoanele fara adapost, care refuza cazare in centrele municipalitatii, precum si bauturi calde (ceai si supa), mai anunta PMB.

Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti are deschis continuu (24/24) un Serviciu de urgente sociale, tel scurt 021.9524, la care bucurestenii pot sesiza cazurile de persoane fara adapost de pe raza Municipiului Bucuresti.

Reamintim ca Primaria Municipiului Bucuresti pune la dispozitia cetatenilor numarul de telefon gratuit 0800.800.868, acolo unde acestia pot semnala eventuale probleme aparute in urma ninsorilor/precipitatiilor.

SURSA

CITESTE SI: Firea: au fost demarate procedurile pentru achizitionarea unor utilaje pentru topit zapada

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

1 + 4 =