Primăria Capitalei vrea să construiască un nou parc de 6 hectare în Sectorul 4!

nou parc

Un nou parc ar putea să apară în sectorul 4 în următorii ani, la inițiativa Municipalității, de această dată.

Noul parc, ce va avea o suprafață de aproape 6 hectare, va fi amenajat în zona Vitan Bârzești (Şoseaua Vitan Bârzeşti nr. 20A), pe un teren aflat în administrarea Consiliului General al Capitalei şi în domeniul public al statului, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a următoarei ședințe (luni 21 octombrie) a Consiliul General. Prin comparație, noul parc ar urma să fie mai mare cu două hectare decât Parcul Tudor Arghezi (4 ha), amenajat de Primăria Sectorului 4.

„Se solicită Guvernului României adoptarea unei hotărâri pentru transmiterea imobilutui în suprafață de 58. 636 mp, înscris în cartea funciară cu nr. 220293, situat în Soseaua Vitan Bârzești nr. 20A, sector 4, aflat în administrarea Consiliului General al Municipiului București din domeniul public al statului în domeniul public al municipiului București, în vederea realizării unui parc/unei păduri urbane/de agrement, destinație ce se menține permanent.”, se arată în proiectul de hotărâre.

Potrivit raportului de evaluare nr. 159145/25.09.2024, întocmit de către Asocierea MAPPS MASTER APPRAISAL-BUSINESS VALUATION, imobilul-teren în suprafață de 58.636 mp, situat în Șoseaua Vitan Bârzești nr. 20A, sector 4, înscris în cartea funciară cu nr. 220293, are valoarea de 21.296.424 lei, conform referatului de aprobare.

Inițial, aici urma să fie construit Centrul de Excelență în Terapie Oncologică prin Protonoterapie

Conform referatului, inițial pe acest teren urma să fie construit Centrul de Excelență în Terapie Oncologică prin Protonoterapie, însă Administrația Spitalelor și a Serviciilor Medicale București (ASSMB) a renunțat la proiect.

Potrivit rezultatelor inventarierii spațiilor verzi publice din Municipiul București realizată în anul 2011, suprafața de spațiu verde pe locuitor este de 23,21 metri pătrați, indicator situat sub nivelul reglementat de legislația de mediu în vigoare.

„În acest context, Municipiul București susține orice inițiativa de protejare și de creștere cantitativă și calitativă a spațiilor verzi la nivelul Municipiului București, (…) Investițiile în spații verzi sunt unele din cele mai eficiente metode de a crește calitatea vieții într-un oraș. Este, prin urmare, important ca autoritățile locale să ofere un acces facil cetățenilor la astfel de spații.”, conform documentului publicat pe site-ul PMB și care poate fi parcurs integral AICI.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

14 − 8 =