Primaria Sectorului 4 a facut show live cu utilaje de deszapezire pe Calea Vacaresti, azi-noapte, pe la ora unu

Primaria Sectorului 4

Daca locuiti pe Calea Vacaresti sau prin apropiere, sigur ati vazut sau macar auzit zgomot de motoare si ceva harmalaie in jur de ora unu, azi-noapte. Nu, nu au fost curse ilegale de masini, ci o actiune a primariei de sector, care si-a scos utilajele de deszapezire din dotare la parada. De fapt, dupa cum spun cei de la primarie, a fost vorba despre “inspectia utilajelor care vor interveni în aceasta iarna la deszăpezirea bulevardelor si a strazilor din Sectorul 4 al Capitalei”. Cititorii nostri se intreaba, pe buna dreptate, de ce e nevoie de astfel de demonstratii noaptea si de ce “inspectia” trebuia facuta cu tam-tam, pe ditamai bulevardul? Oricum, spre dimineata, primaria de sector a venit si cu un comunicat in care exista o singura idee de baza: “Primaria Sectorului 4 este pregatita pentru iarna”. Noi spunem Doamne ajuta, asa sa fie, si va lasam sa cititi comunicatul de presa al administratiei locale:

Primaria Sectorului 4 este pregatita pentru iarna. Inca de la primele ninsori, peste 160 de utilaje, de talie mare si mica, inclusiv senilate vor fi scoase pe strazi.

Primarul Sectorului 4 al Municipiului Bucuresti, Daniel Baluta, a facut in noaptea de joi spre vineri, inspectia utilajelor care vor interveni in aceasta iarna la deszapezirea bulevardelor si a strazilor din Sectorul 4 al Capitalei.

Peste 160 de utilaje, echipate corespunzator cu plug si sararita, vor actiona in aceasta iarna la indepartarea mecanizata a zapezii de pe partea carosabila a principalelor artere de circulatie. In același timp, actiunile de deszapezire vor avea loc si pe strazile laterale, unde se vor folosi utilaje de talie mica si foarte mica, usor de manevrat si in zonele mai greu accesibile, precum caile de acces ale blocurilor de locuinte.

Prioritara va fi si asigurarea circulatiei pietonilor pe trotuare, in zona statiilor mijloacelor de transport in comun si a institutiilor publice, spitale, scoli. Pentru aceasta, un numar de peste 450 de muncitori, cate 200 pe schimb, vor actiona in trei ture inca de la primele ninsori.

In cazul in care situatia din teren o va impune si cantitatea de zapada va fi una insemnata, pentru indepartarea acesteia in cel mai scurt timp posibil, se vor folosi senilatele.

Cat priveste materialele antiderapante, in acest moment, in stoc se afla 4.000 de tone, cantitatile urmand a fi suplimentate in functie de necesitate.

Odata indepartata, zapada stransa de pe strazi si bulevarde nu va bloca circulatia pietonilor, ci va fi transportata catre doua terenuri, pe care Primaria Sectorului 4 le va folosi temporar, doar anul acesta, pentru depozitarea zapezii.

CITITI SI: VIDEO: Demonstratie mai ceva ca la parada in Sectorul 4 – Primaria a prezentat parcul de utilaje de deszapezire

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

six + 19 =