Razboi total in Consiliul Local Sector 4: Baluta sare la beregata lui Nicusor Dan dupa “anularea” construirii parcarii din Tineretului

baluta

Scriam, ieri, ca parcarea de vreo 750 de locuri din Tineretului, care a fost subiectul unor dispute aprinse intre consilierii diferitelor partide care au reprezentanti in Consiliul Local Sector 4, nu va mai fi construita, cel putin momentan, pentru ca Tribunalul Bucuresti a decis sa anuleze o Hotarare a administratiei locale. Ca decizia de a nu se mai construi parcarea amintita este buna sau este rea, nu mai are rost sa comentam. E o decizie a justitiei, insa nu este una definitiva, dupa cum scriam inca de ieri. Interesanta este, insa, reactia publica a primarul de sector, Daniel Baluta, care s-a dezlantuit intr-un comunicat de presa si lanseaza acuzatii dure la adresa USR/USB si fundatiei Eco-Civica.

Edilul de la 4 spune ca opozantii acestui proiect, mai exact Nicusor Dan si Eco-Civica, sunt “partasi la abuzuri si intoxicari mediatice“, si “au dovedit pana acum o bucurie morbida de a distruge in loc sa construiasca“. Mai mult Baluta lasa de inteles ca ii va  chema in instanta pe Nicusor Dan si reprezentantii Eco-Civica: “Ma voi implica personal pentru ca acest gen de minciuni promovate de aceste entitati distructive sa fie combatute prin toate formele prevazute de lege“.

Va reamintim ca ieri, vicepresedintele Eco-Civica, Dan Trifu, declara pentru Hotnews: “Aceasta decizie a instantei este o realizare destul de mare. Inseamna salvarea a 2,3 ha de spatiu verde de la betonare, de fapt a 5 ha de parc fiindca Primaria sectorului 4 mai are acolo un proiect cultural, prin care vrea sa betoneze si sa puna niste statui. Pe langa salvarea spatiului verde am salvat cheltuirea a 3 milioane de euro pentru amenajarea parcarii, un proiect care aduce atingere grava sanatatii populatiei. Speram ca sentinta sa fie mentinuta si la recurs. Pe amplasament se afla circa 250 de arbori, pe langa cei 250 care au fost deja taiati pentru construirea aqua land-ului, unde iarasi am anulat proiectul si am castigat procesul. Acum Primaria Sectorului 4 face presiuni uriase la Primaria Capitalei pentru emiterea avizului de defrisare pentru cei 250 de arbori ramasi. Speram ca Primaria Capitalei sa respecte legea si sa nu dea acel aviz“.

Primarul sectorului 4 mai afirma, in comunicatul de presa, ca Hotararea de Consiliu anulata de instanta (deci cea atacata in justitie) nu este cea care vizeaza construirea parcarii din Tineretului (Secerei), ci este Hotararea care se refera indicatorii tehnico-economici ai proiectului. Mai mult, edilul spune ca Hotarea prvind oportunitatea construirii mult-discutatei parcari a fost votata cu 22 de voturi pentru si 2 abtineri (iar la sedinta au participat 25 dintre cei 27 de consilieri CLS4) si, prin urmare, proiectul a fost sustinut si de catre consilieri USR/USB. Primarul “promite” ca parcarea va fi construita “negresit” chiar si cu opozitia “celor folosesc minciuna in interes personal!”

Va prezentam in continuare comunicatul de presa integral remis de Primaria Sectorul 4:

“Având în vedere informațiile apărute în spațiul public privind hotărârea Tribunalului București nr. 7718/15.12.2017 conform căreia „Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale active ca neîntemeiată. Admite cererea. Dispune anularea HCL Sector 4 nr. 59/31.03.2017 privind aprobarea indicatorilor tehnico – economici aferenţi obiectivului de investiţii „Amenajare parcare aproximativ 700 locuri”. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Recursul se depune la Tribunalul Bucureşti. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 15.12.2017”, Sectorul 4 al Municipiului București face următoarele precizări.
Pentru o corectă și completă informare a opiniei publice, considerăm necesară stabilirea contextului în urma căruia Consiliul Local al Sectorului 4 a aprobat, cu respectarea legii,  HCL S4 cu numărul 59/31.03.2017, hotărâre supusă acum analizei judecătorilor Tribunalului București.
Hotărârea Consiliului Local al Sectorului 4 menționată mai sus a fost generată după ce în lista de investiții a sectorului 4 a fost trecut, între altele, și obiectivul de investiții „Amenajare parcare aproximativ 700 de locuri”. Acest fapt înseamnă, în sensul legii, că la nivelul Consiliului Local al Sectorului 4 a fost stabilită oportunitatea acestui obiectiv, oportunitate care nu a fost niciodată contestată!!! Ba mai mult, urmând cu strictețe pașii legali, CLS4 a aprobat cu 22 de voturi „pentru” și 2 abțineri (la ședință au participat 25 de consilieri locali din numărul total de 27 aleși, ceea ce înseamnă că voturile „pentru” au fost acordate inclusiv de o parte a consilierilor locali ai Uniunii Salvați Bucureștiul/România) contractarea studiului de fezabilitate al acestui proiect, parte a Hotărârii Consiliului Local Sector 4 nr. 142/19.12.2016, privind rectificarea bugetului local al sectorului  pe anul 2016. Această hotărâre nu a fost atacată vreodată, deși acest lucru era posibil conform normelor de tehnică legislativă.
Ulterior, în luna martie a acestui an, au fost aprobați, așa cum era normal, indicatorii tehnico-economici ai proiectului parcării de pe strada Secerei prin HCL S4 cu numărul59/31.03.2017, document ce privește, în clar, date tehnice. Urmare a atacării la Tribunalul București a acestei hotărâri, instanța de contencios-administrativ a decis în primă  fază (nu vorbim așadar despre o sentință definitivă) anularea unor cifre (indicatorii tehnico-economici) modificate între timp, nicidecum oportunitatea unei investiții votate cu majoritate covârșitoare de Consiliul Local al Sectorului 4, deci implicit și cu votul consilierilor USB/USR și necontestată niciodată, așa cum am arătat și mai sus.
„Vorbim așadar despre minciuni promovate și sponsorizate în mediul on-line de Nicușor Dan și de Fundația Eco-Civica, entități care au dovedit până acum o bucurie morbidă de a distruge în loc să construiască. În numele apărării naturii, Nicușor Dan și Eco-Civica sunt părtași la abuzuri și intoxicări mediatice. Mă voi implica personal pentru ca acest gen de minciuni promovate de aceste entități distructive să fie combătute prin toate formele prevăzute de lege. În plus, vă asigur! Construirea acestei parcări va avea loc negreșit! Să le fie rușine celor ce folosesc minciuna în interes personal! Rușine, Nicușor Dan! Rușine, Eco-civica!”, declară Daniel Băluță, primarul Sectorului 4.
Concluzionând, Primăria Sectorului 4 asigură cetățenii sectorului 4 că va duce la bun sfârșit toate proiectele de utilitate publică demarate până acum, indiferent de opoziția unor personaje sau entități ce nu au legătură cu niciun aspect al vieții comunității sectorului 4.
Se impune precizat și faptul că Primăria Sectorului 4 a respectat întotdeauna și va respecta cu strictețe toate deciziile judecătorești rămase definitive în dosarele în care instituția noastră are calitate procesuală.”

Sursa: Hotnews / Primaria Sectorului 4

5 Comments

 1. Bogdan

  decembrie 20, 2017 at 2:46 pm

  Puteti completa ca s-a dezlantuit si la adresa comentariilor pertinente, dar care nu ii convin de pe pagina de Facebook.

 2. Andrei

  decembrie 20, 2017 at 2:53 pm

  Sunt curios ce mai urmeaza ca plaja ecologica deja a betonat-o. Apropo S4L ati vazut ca s-a reluat constructia blocurilor de la tineretului residence…de la vechiul amplasament al roatei din orasel. Parca era suspendata autorizatia de constructie?

 3. petrus

  decembrie 20, 2017 at 8:06 pm

  Nu l-am văzut pe primar asa hotărât sa stimuleze copiii din sector sa învețe, prin acordarea burselor, nici sa le asigure protecție în scoli, anulând toate formele de paza. Dar când vine vorba de interese, comisioane, bani în betoane, suntem fruntași. Abia aștept sa pășiți smerit pe poarta DNA 🙂

 4. Daniela Popa

  ianuarie 6, 2018 at 6:55 pm

  Primarul demolator al sectorului 4 a distrus parcul din Str. Izvorul Rece anuntand ca va face parcare, cred ca sufera de mania parcarilor. Parcul era dotat cu gazon, banci, fantani arteziene, copaci in plina dezvoltare si aparate fe fitness. Era o oaza de relaxare pentru persoane in varsta, unii faceau recuperare la aparate, eraum mamici cu copii in carucioare sau copii care se plimbau cu trotinete si biciclete. Mentionez ca locatarii blocului A 10 au parcare in fata blocului si nu necesita distrugerea parcului. Cand i-am cerut explicatii acestui demolator “invitatie la dialog” m-a blocat pe pagina lui de FB si nu numai pe mine si pe alti locatari. Oare acesta este modul lui de dialog ? Interesanta atitudine, n-am ce zice !

 5. razvan

  ianuarie 11, 2018 at 8:15 pm

  cu banii pe care trebuia sa ii dea copiilor cu cuerinte educationale speciale (cei cu autism, adhd, ) integrati in invatamantul de masa a preferat sa cumpere borduri . voi depune o plangere la dna pentru deturnare de fonduri.asa ceva nu s-a pomenit in niciun mandat .anul trecut erau alegeri si am vacut reclamatie pe mail pe site-ul psd si i-au platit instant dar anul asta nu mai sunt alegeri dar nu-i nimic ca semnam petitia si-l destituim.oricum pana la alegeri nu putem uita umilinele…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

one × four =