Primim de la cititori: modificarea timpilor de semaforizare de la intersectia Brancoveanu – Oltenitei ingreuneaza traficul

semaforizare

Probabil ca ati observat deja ca in multe intersectii importante din Bucuresti au fost schimbati timpii de semaforizare si, in anumite cazuri, a fost introdusa intermitenta pe verde a semafoarelor pentru masinile care vireaza la dreapta. Se pare insa ca oricat de mult ar incerca cei de la circulatie impreuna cu primaria (Generala) sa fluidizeze traficul din Bucuresti, eforturile sunt in zadar,. Ba, mai mult, in unele cazuri traficul este si mai ingreunat decat inainte. Un exemplu este intersectia dintre Bulevardul Constantin Brancoveanu si Soseaua Oltenitei, unde schimbarea timpilor de semaforizare a dus la nimic altceva decat dublarea timpului pe care il parcurg masinile. Uneori, dupa cum ne scrie cititorul nostru F.C., distanta dintre Secuilor si Oltenitei, respectiv o statie de autobuz, este parcursa si in 25 de minute! Ceea ce este inacceptabil! Vedeti in continuare o sesizare facuta de catre cititorul nostru F.C. catre autoritati, pe care am primit-o si noi si o publicam cu acordul autorului.

Buna ziua, Incepand cu data de 13.07.2017 au fost modificati timpii de semaforizare din intersectia dintre Bulevardul Ctin. Brancoveanu si Soseaua Oltenitei, lucru care a ingreunat foarte mult traficul, in special pe bulevard. Daca pana atunci, intregul Bulevard era parcurs de un autobuz in aproximativ 10-12 minute, acum doar intre strada Secuilor si soseaua Oltenitei (o statie) se fac 25 de minute. Lumea deja prefera sa coboare din autobuz si sa parcurga pe jos distanta. De ce s-a facut aceasta prioritizare a intersectiei? Vorbim de un Bulevard cu 3 benzi pe sens (care aduna populatie din zonele CET Sud/Progresul, Metalurgiei, Turnu Magurele, Luica, Brancoveanu) in fata unei sosele cu o banda pe sens functionala (pe cealalta stationeaza masini). Haosul este produs tocmai cand urmeaza sa se inchida si statia de metrou Brancoveanu, lucru care o sa genereze si mai mult trafic de suprafata. Totodata, Soseaua Oltenitei are 4 statii de metrou (Eroii Revolutiei, Ctin. Brancoveanu, Pta. Sudului, Aparatorii Patriei). Locuitorii acestei zone au varianta transportului in comun rapid, spre deosebire de locuitorii din zonele mentionate anterior care au doar varianta transportului in comun de suprafata. Pe soseaua Oltenitei circula un singur autobuz (232) iar pe Bulevard doua (116, 141). Am rugamintea sa sustineti transportul in comun civilizat si nu cel in masini personale care aglomereaza si polueaza orasul. Astept un raspuns si o remediere a situatiei din partea dumneavoastra cu mare interes. Locuitorii si tranzitarii acestei intersectii sunt foarte nemultumiti. Meritam macar o explicatie. Multumesc, F.C.”

PS: Astazi, Gabriela Firea, primarul General al Capitalei, a inaugurat Centrul de Management al Traficului, insa pe acest subiect vom reveni intr-un articol separat.

1 Comment

  1. Horia

    July 26, 2017 at 3:26 pm

    Se mai face coloana la semafor acolo sau a fost remediata problema?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

five × 4 =