Primim de la Cititori: Petitie online – implementarea unei a doua benzi spre parcarile Sun Plaza – Calea Vacaresti

Calea Vacaresti

Poate ca subiectul pe care vi-l prezentam astazi in cadrul rubricii De La Cititori este unul ce poate fi considerat destul de punctual si in mod sigur se vor gasi si voci care sa spuna ca avem alte probleme mai mari in sector. Dar, daca veti citi ce are de spus cititorul nostru si ce propunere face prin intermediul unei petitii online, s-ar putea sa fiti convinsi ca aceasta initiativa ar trebui sustinuta. Nu cu altceva decat cu un simplu vot. Dar, despre ce este vorba? Despre o solutie foarte buna pentru fluidizarea traficului in zona Sun Plaza, respectiv acordarea unei a doua benzi spre parcarile centrului comercial amintit, cu acces plasat cu 30 de metri inainte de semaforul de pe Calea Vacaresti – sensul spre pasajul Big.

Cititorul care ne-a trimis propunerea, Adrian Visteanu, a initiat si o petitie online pentru sustinerea acestei idei, care astfel ar putea ajunge in atentia Comisiei de Circulatie din cadrul Primariei Capitalei. Iata propunerea cititorului nostru publicata pe Petitieonline.com: “Acordarea unei a doua benzi pentru a ajunge la parcarile Sun Plaza, inainte de semaforul din calea vacaresti sensul spre pasajul Big

Solicitarea autoritatilor competente de a acorda o a doua banda, chiar si pentru macar 30 metri (distanta ar putea sa o calculeze mult mai bine un expert in circulatie in functie de temporizarea semaforului in asa fel incat sa se asigure trecerea tuturor masinilor ce se vor incadra pe banda tramvaiului. Astfel tramvaiul la culoarea verde ar avea drumul liber si nestingherit de masini), inainte de semaforul unde se vireaza spre centrul Comercial Sun Plaza.

Prin redeschiderea liniilor de tramvai s-a trasat linia continua care impiedica folosirea liniei de tramvai circulatiei autovehiculelor (corect), dar total “anapoda” s-a lasat doar o banda pentru a intra spre parcarile centrului comercial, asta in situatia in care odata virat de la semafor gasesti strada cu doua benzi….lucru care ar putea prelua mult mai mult trafic de pe Vacaresti.

Traficul pe aceasta banda este permanent iar semaforul este temporizat pentru foarte putine masini. Permiterea utilizarii liniei de tramvai cu 30 de metri inainte de semafor, fara a impiedica circulatia prioritara a tramvaiului ar putea rezolva problema cozilor lungi si lente.”

Daca ideea vi se pare buna (iar noi credem ca asa este) SUSTINETI INITIATIVA CU O SEMNATURA!

1 Comment

  1. Marius

    November 24, 2017 at 10:29 am

    Salutare,
    Eu cred ca solutia propusa nu va aduce schimbari semnificative. O alta solutie ar fi desfiibrarea semaforului, sau interzicera virajului la stanga, astfel, pentru a intra in Sun Plaza va trebui sa faci rondul. In acest fel benzile catre pasaj vor fi mereu libere.
    O zi buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

2 × 3 =