Primim de la cititori: toaletare avizata, dar neefectuata de aproape doi ani pe strada Covasna

toaletare

Nu este prima data cand scriem pe subiectul toaletarilor de spatii verzi si copaci din sectorul 4. De aceasta data, insa, primim un mesaj de la o asociatie de proprietari din strada Covasna, in care ni se spune ca desi blocul respectiv a obtinut aviz pentru toaletare de la Primaria Generala de aproape doi ani, autoritatile care ar trebui sa se ocupe de aceste activitati nu au miscat un deget. Problema este ca in zona respectiva exista riscul ruperii unor crengi de copaci, inclusiv riscul ca acestea sa cada peste masinile din zona, asa cum s-a mai intamplat. Iata ce ne scrie Bogdan Chirila, presedintele Asociatiei de Proprietari a Blocului F2 din strada Covasna nr 21:

“Am facut o solicitare care a fost depusa si inregistrata la P.M.B. cu nr. 1366512 in data de 14.10.2015 si la care am primit un Aviz de toaletare nr. 6955/1366512 / 04.12.2015. Pana la aceasta data lucrarile de toaletare avizate nu au fost efectuate, desi in curand se fac 2 ani de la emiterea avizului de specialitate.

Va rugam sa  ne sprijiniti pentru demararea acestor lucrari pentru a nu depasi termenul de valabilitate de 2 ani si pentru a nu mai interveni evenimente neplacute din cauza crengilor inclinate accentuat spre masinile din parcare (ca in iarna 2015-2016 cand doua autoturisme  au fost avariate din cauza arborilor cazuti din zona parcarii blocului F2), dar si spre fatada blocurilor recent reabilitate, care ating fatada blocului din cauza vantului. Ni s-a intamplat si in trecut sa expire acest termen (la alte cereri), raspunsul fiind ca sunt foarte multe lucrari, si sa ni se ceara sa facem o alta solicitare. Din pacate nu se rezolva nimic daca noi suntem nevoiti sa facem din 2 in 2 ani solicitari care nu sunt onorate.”

Cititorul nostru mai precizeaza ca la blocul invecinat (A1) in fiecare primavara si toamna se amenajeaza gradina, se toaleteaza pomii si inclusiv parcarea a fost asfaltata, in timp ce blocul F2, a carui asociatie de proprietari a depus aceleasi cereri pentru serviciile amintitite mai sus nu beneficiaza de ele: “Si noi platim taxe, si noi am depus cereri de toaletare si, sincer, si noi ne-am bucura sa ne asfalteze parcarea.”

covasna 2

3 Comments

 1. Horia

  July 20, 2017 at 2:53 pm

  Buna ziua,

  O sa va trimit daca doriti poze cu copacii uscati si periculosi plus avizul de defrisare de la PMB emis anul trecut. Este pentru str Stupilor

 2. C. Bogdan

  July 20, 2017 at 9:51 pm

  Va mulțumesc pentru articol, sper ca cineva din primărie sa citească acest mesaj și sa ia măsuri. Cred ca decât sa plătească despăgubiri proprietarilor de mașini a căror autoturisme au fost distruse, lucru de altfel de apreciat ținând cont ca in alte sectoare se judeca cu anii pana sa primească despăgubire, se pot face aceste lucrări pentru a nu mai exista incidente, ca sa nu mai vorbim ca am putea arata și noi ca o capitala europeana. Noi am rămas cu aceeași prostie de pe vremuri, de a face curățenie doar pe bulevarde pentru a vedea “Tovarășii”, care nu se agita sa intre și printre străduțe, sau pentru persoanele cu dare de mana care îl cinstesc pe unul sau pe altul sa vina și la el la bloc sa-și facă treaba pe care oricum ar trebui sa o facă.
  Nu vreau sa intru in detalii și sa spun cum se dezapezeste pe timp de iarna, dacă dai șpaga bine, dacă nu, asta e, iar cei responsabili mănâncă banii primăriei și umbla cu lamele ridicate ca sa nu consume combustibilul pe care îl economisește pentru a-l vinde in particular.
  Ma opresc aici si va multumesc inca o data pentru articol si sper ca se vor lua masuri.

  Cu stima,
  C. Bogdan

Leave a Reply

Your email address will not be published.

sixteen − two =