Program Târgul de Crăciun București 2024

PROGRAM Târgul de Crăciun București 2024

Cel mai mare și mai spectaculos târg din România dedicat sărbătorilor de iarnă, cu o tradiție de peste 16 ani, Târgul de Crăciun București se deschide vineri, 29 noiembrie, la ora 17:00, în Piața Constituției. Intrarea este liberă, anunță PMB, într-un comunicat de presă.

Organizat de Primăria Capitalei, prin CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, Târgul de Crăciun București 2024 așteaptă bucureștenii și turiștii pentru experiența sărbătorilor de iarnă până pe 26 decembrie, cu multe activități și atracții pentur cei mici și cei mari.

Brad de 30 de metri

Bradul impunător de 30 de metri, târgul de meșteșug și creație, decorațiunile și luminițele spectaculoase vor transforma inima orașului într-o adevărată poveste de iarnă. Aromele festive și băuturile calde de sezon vor încânta vizitatorii de toate vârstele, iar concertele de colinde și ritmurile internaționale vor întreține atmosfera de sărbătoare.

Târg de meșteșug, creație și produse culinare autohtone

Cele peste 130 de căsuțe de Crăciun reunesc artizani și producători locali din toate colțurile României și produsele expuse transpun o poveste plină de meșteșug și pasiune. Fiecare căsuță este un mic univers de tradiție și creativitate, unde vizitatorii sunt invitați să descopere obiecte unicat, lucrate cu migală de artizani pricepuți. Atmosfera va fi plină de culoare, iar produsele expuse variază de la decorațiuni delicate, precum globuri și coronițe împletite manual, la accesorii din piele și ceramică fin decorată. Fiecare ornament sau cadou handmade ascunde o aventură autentică, fie că este vorba despre o tehnică tradițională păstrată de-a lungul generațiilor, fie că este rezultatul unei viziuni moderne inspirate de simbolurile Crăciunului.

Peste 30 de meșteșugari autentici prezenți la târg aduc, de mai bine de un deceniu, omagiu tradiției și culturii românești, expunând vizitatorilor creații pline de semnificație, care reflectă frumusețea și bogăția patrimoniului național. Printre aceștia se numără meșteri în ceramică, icoane și obiecte religioase, prelucrarea lemnului și a metalului, dar și artizani de obiecte din pănuși, piele, blănuri, sticlă și lână împâslită. De asemenea, în cadrul târgului, vizitatorii vor putea regăsi preparate din miere naturală și dulceața autentică, realizate de producători locali.

Colinde, concerte și muzică internațională

Cea de-a 17-a ediție a Târgului de Crăciun București va avea două zone dedicate muzicii specifice sărbătorilor: zona tradițională și zona urbană.

În zona tradițională, publicul se poate bucura de colinde, datini și obiceiuri, coruri și grupuri de copii, ansambluri din toate zonele țării, minorități și comunități naționale, dar și de artiști îndrăgiți și trupe consacrate.

În zona urbană, vor avea loc petreceri tematice, pe ritmurile internaționale ale celor mai cunoscute melodii ale sezonului de iarnă, mixate de DJ cunoscuți.

În zona tradițională a târgului, lângă bradul impresionant, atmosfera de sărbătoare va prinde viață într-un program spectaculos de concerte și evenimente festive. În fiecare weekend, de vineri până duminică, începând cu ora 19:00, pe scenă vor interpreta cunoscuți artiști români, aducând în fața publicului un program muzical variat, pentru toate categoriile de vârstă, de la muzică specifică sărbătorilor de iarnă, până la muzică de petrecere și voie bună. Ziua Națională a României, 1 decembrie, va fi celebrată printr-un program special, iar în seara de Ajun, pe 24 decembrie, scena va deveni locul unde magia Crăciunului va prinde viață.

Zona urbană va fi activată, de luni până joi, de DJ care vor crea atmosfera vibrantă a celor mai îndrăgite ritmuri actuale, întru-un cadru feeric de sărbătoare.

Activități pentru copii

Casa lui Moș Crăciun a devenit, de-a lungul anilor, o tradiție îndrăgită de toți vizitatorii Târgului de Crăciun București, un loc de poveste pe care cei mici îl așteaptă cu nerăbdare. Cu o suprafață de peste 100 mp, decorată și pictată manual, acest loc magic redă, în fiecare detaliu, lumea autentică și fermecată a Moșului, unde micuții sunt întâmpinați într-un decor de basm și unde aceștia își pot scrie în cuvinte și desene dorințele lor. Casa lui Moș Crăciun va fi deschisă pentru toți vizitatorii pe întreaga durată a târgului, timp de 28 de zile, în fiecare dimineață și după-amiază.

Începând de sâmbătă, 14 decembrie, ora 17:00, Moș Crăciun va poposi la Târgul de Crăciun București pentru a-i întâlni pe toți cei care îl așteaptă cu nerăbdare. Timp de 11 zile, Moșul va fi prezent pentru a asculta dorințele copiilor și a le împărtăși poveștile sale de Crăciun, alături de elfii săi.

Pe scena Târgului de Crăciun București, diminețile de weekend vor fi dedicate magiei și veseliei, cu o serie de piese de teatru special create pentru cei mici. De la povești clasice, la aventuri captivante și personaje îndrăgite, spectacolele îi vor călăuzi pe copii în universuri fermecate.

Caruselele din Piața Constituției promit să fie o atracție memorabilă, pline de zâmbete și voie bună. Cu personaje de iarnă și melodii vesele, îi vor însoți pe cei mici într-o lume de basm.

Atracții pentru întreaga familie

Roata panoramică va oferi vizitatorilor o priveliște unică întregului oraș, dezvăluind de la înălțime luminile strălucitoare de sărbătoare, căsuțele decorate festiv și impresionantul brad de Crăciun, împodobit cu stele aurii, ghirlande și mii de globuri.

Trenulețul tematic va adăuga o notă magică, conducând vizitatorii într-o călătorie de poveste. În plus, mascotele și artiștii pe picioroange, îmbrăcați în costume fascinante, vor interacționa și se vor fotografia cu publicul, aducând tuturor bucuria autentică a sărbătorilor.

PROGRAM Târgul de Crăciun București 2024

Vineri, 29 noiembrie – joi, 26 decembrie 2024

Ediția a 17-a / Piața Constituției

Intrarea este liberă.

Târgul de Crăciun București se va deschide vineri, 29 noiembrie, începând cu ora 17:00 și va funcționa zilnic, de luni până vineri, în intervalul orar 12:00 – 22:00, inclusiv în zilele de Crăciun (25 și 26 decembrie), iar sâmbătă și duminică, între 10:00 și 22:00.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

one × 2 =