Protest spontan la doua spitale din Sectorul 4. Personalul auxiliar reclama o scadere a veniturilor

spitale

Zeci de angajati ai spitalelor Bagdasar Arseni si Sfantul Ioan, ambele din sectorul 4, au protestat in aceasta dimineata, nemultumiti ca le-au scazut veniturile ca urmare a reducerii sporurilor.

Angajatii care au declansat acest protest spontan sunt infirmieri si brancardieri, care acuza Ministerul Sanatatii de discriminare. Mai exact, acestia spun ca veniturile lor sunt afectate de noul regulament privind sporurile, care sunt acum limitate la 30%. In acelasi timp, spre deosebire de medici si asistente, infirmierii, brancardierii, biologii si farmacistii nu vor beneficia nici de majorarile anuntate de guvernanti pentru acest an.

Protestele organizate astazi nu sunt primele care vizeaza nemultumirile enumerate mai sus. Saptamana trecuta, sute de angajati din personalul auxiliar din spitale au protestat in mai multe unitati din tara, iar Federatia Sanitas ar putea declansa greva generala in sistem, saptamana viitoare.

CITESTE SI: La Spitalul Bagdasar Arseni din Sectorul 4 se va construi un nou corp de cladire, cu sectie pentru marii arsi

Conform declaratiilor ministrului Sanatatii, Sorina Pintea, problema acestor sporuri ar putea fi rezolvata de catre managerii spitalelor respective, care au la indemana o prevedere legala prin care situatia veniturilor acestor categorii de angajati ar putea reglata.

Sursa: TVR1

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

17 − four =