RADET solicita majorarea cu peste 30 la suta a tarifelor la energie termica

energie termica

RADET a solicitat majorarea cu aproape 33% a tarifelor la energie termica, iar o decizie in acest sens va fi luata in cadrul sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti, din data de 30 august. Potrivit reprezentantilor Primariei Capitalei, scumpirea nu va fi resimtita de catre populatie.

Proiectul de hotarare care va fi votat in sedinta CGMB de saptamana viitoare urmareste acordarea avizului de principiu pentru tarifele de transport si distributie a energiei termice si propune, practic, majorarea pretului pentru transportul si distributia de energie termica furnizata prin puncte termice urbane, de la 106,24 lei/Gigacalorie, la 141,17 lei/Gigacalorie, fara TVA. Scumpirea ar fi de 32,88% fata de tariful in vigoare.

Majorarea tarifelor este necesara, conform documentului, ca urmare a modificarilor preturilor de cumparare a energiei termice prin deciziile ANRE prin care se modifica preturile de producere a energiei termice furnizate de ELCEN, Vest-Energo si CET Grivita, decizii ce aproba preturi unice pentru toate categoriile de consumatori (casnici si non-casnici), de la 1 iulie 2017.

Potrivit reprezentantilor Primariei Capitalei, majorarea de tarife nu va fi resimtita, insa, de catre populatie. Acestia spun ca scumpirea nu va afecta consumatorii casnici pentru ca subventia pentru caldura va fi  si ea majorata.

Ramane sa vedem cum vor vota consilierii generali in sedinta de saptamana viitoare si, desigur, daca aceasta majorare (in cazul in care fi adoptata) se va vedea sau nu in factura de intretinere de la iarna.

Cea mai recenta scumpire a gigacaloriei in Bucuresti a fost in 2011.

Sursa: Mediafax / Hotnews

1 Comment

  1. Andrei

    august 27, 2017 at 3:31 pm

    Daca majorarea asta cauzata de vechimea rețelei si furaciunile lor se transfera in factemea, ma bag pe centrala.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

1 + sixteen =