RATB va infiinta o linie speciala de autobuz cultural. Spuneti voi, nu va bucurati?

autobuz cultural

Nu suntem chiar nebuni, stim ca lucrurile intr-o Capitala precum Bucurestiul se fac treptat si ca, de asemenea, sunt multe de facut, de reparat sau de recuperat. Dar fix acum, cand lumea fierbe prin masinile RATB, credem ca nu era cel mai bun moment ca Primaria Capitalei sa anunte ca are de gand sa impuna RATB-ului sa infiinteze o linie speciala de autobuz cultural …

Ori am devenit noi foarte carcotasi, ori echipa de consilieri de la primaria Capitalei nu ii da sfaturi prea bune Edilului General (ori Gabriela Firea e prea precupata de altele ca sa asculte si sfaturi). Daca PMB-ul ne-ar fi anuntat ca cele “x” sute de autobuze promise intra pe trasee in curand, zau ca ne-ar fi dat lacrimile de bucurie. Dar asa? Hai sa fim seriosi! RATB-ul, alaturi de RADET, una dintre cele mai urate companii din Bucuresti. Motivele sunt usor de vazut si nu le mai insiram aici pentru ca nu are rost. Am scris, ba chiar si in ultima perioada, foarte mult pe seama Regiei de transport in comun din Capitala si am demontat si noi managementul slab, care nu reuseste sub nicio forma, parca, sa imbunatateasca serviciile pe care le platim. Autobuzele sunt vechi, multe tramvaie ies din perioada de garantie, vehiculele regiei in general sunt hartanite si trebuie schimbate. In acest moment, zau ca nu de o linie de autobuz cultural are nevoie bucuresteanul care merge la serviciu.

Are nevoie de conditii decente de transport, cu aer conditionat functional in perioade de canicula, cu incalzire in masini atunci cand este iarna, cu controlori care aplica legea tinand cont ca nu ne aflam, totusi, pe “naveta” care face legatura intre doua sate din varful muntelui etc. Dar, ne uscam gura degeaba, caci vorba aia, ce sa faci, n-ai ce sa faci…

In urma unei intalniri dintre Primarul General, Gabriela Firea, si ministrul Culturii si Identitatii Nationale (asa se cheama Ministerul, e bine ca am aflat si noi), Lucian Romascanu, “cei doi oficiali au stabilit o (…) masura menita sa dezvolte viata culturala a Capitalei, si anume infiintarea unei linii RATB speciale, care sa aiba statii la toate obiectivele culturale importante din Capitala, teatre, muzee, precum si alte institutii de cultura“. Ce vedeti intre ghilimele este, evident, text citat din comunicatul de presa al PMB (apropo, il puteti parcurge AICI), comunicat care se cam limiteaza doar la aceasta propozitie fara sa ne plictiseasca (restul de declaratii chiar ca nu ne intereseaza, va puteti plictisi si singuri citindu-le, sunt alea cu multumiri, aplauze si “dorinte de colaborare”).

Oricum, asta e tot. O sa avem in Bucuresti o linie “coltorala”, similara Bucharest City Tour. Nu aflam nici macar cand va fi lansat acest autobuz cultural, nici macar de ce, nici cu ce bani (daca va trece prin Sectorul 4, nici atat).

Probabil a fost doar asa, o idee, spre deliciul presei si al carcotasilor ca noi. Si daca asa a fost, sa fie primit!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

2 × three =