Razvan Sava: “Gabriela Firea cenzureaza abuziv un protest PNL impotriva taxei de salubritate din Sectorul 4”

salubritate

Va era dor de taxa de sabubrizare din Sectorul 4? Ei bine, iata ca fostul primar interimar al Capitalei, actualmente Presedinte al PNL Sector 4 si consilier local in acelasi sector, Razvan Sava, a iesit la rampa, ieri, acuzand municipalitatea ca impiedica desfasurarea unui protest in sectorul 4, protest prin care oameni si-ar fi putut exprima nemultumirile legate de controversata taxa de salubritate (sau taxa de gunoi) din  Sectorul 4.

Aplicand un vechi proverb romanesc – ‘Corb la corb nu scoate ochii’ -, primarul general, Gabriela Firea, isi acopera colegul de partid si primar al Sectorului 4, pe domnul Daniel Baluta, refuzand in mod abuziv si fara justificare aprobarea solicitarii formulate de Partidul National Liberal pentru desfasurarea unor actiuni de protest impotriva modalitatii de calcul a taxei de salubritate din Sectorul 4. Solicitarea Partidului National Liberal a fost depusa la registratura Primariei Municipiului Bucuresti in data de 26 martie 2018, in baza Legii 60/1991 privind organizarea si desfasurarea adunarilor publice, si prevede un termen minim de trei zile pentru notificarea unor astfel de actiuni“, se arata intr-un comunicat de presa al PNL sector 4.

Fostul candidat din partea PNL la alegerile locale pentru functia de primar in Sectorul 4 afirma, in acelasi comunicat de presa, ca au trecut mai bine de doua saptamani de la data inregistrarii solicitarii, iar in cadrul audierilor din Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunarilor publice, niciun reprezentant al institutiilor cu atributii legale in aplicarea acestei legi nu a avut obiectii referitoare la desfasurarea protestului PNL.

CITESTE SI: USR ataca in justitie tarifele pentru salubrizare. Ce replica are Primaria Sectorului 4

Aceasta solicitare a Partidului National Liberal a survenit dupa ce anterior o alta solicitare cu un continut similar a fost depusa in data de 14 martie 2018 la Primaria Capitalei, fiind ulterior redirectionata spre solutionare exact catre cel impotriva caruia se indrepta, si anume primarul Sectorului 4, Daniel Baluta. Prin acest comportament abuziv si discretionar al primarului general, cetatenii Sectorului 4 sunt privati de posibilitatea de a-si manifesta civilizat dezacordul fata de actuala taxa ilegala, abuziva si discriminatorie de salubrizare“, se mai arata in comunicat.

Pana in momentul redactarii acestui articol, nici primaria Capitalei si nici primaria de sector nu au oferit nicio replica la acuzatiile lui Razvan Sava.

Vom reveni cu detalii.

Sursa: PNL

Leave a Reply

Your email address will not be published.

three × two =