USR ataca in justitie tarifele pentru salubrizare. Ce replica are Primaria Sectorului 4

salubrizare

USR Sector 4 a anuntat, pe Facebook, ca a depus la Tribunalul Bucuresti o actiune de anulare a Hotararii Consiliului Local Sector 4, nr. 347/18.12.2017, prin care au fost stabilite noile sume de plata pentru taxa de salubrizare. Cei de la USR considera aceasta hotarare “nelegala, deoarece incalca nu mai putin de 10 legi si acte normative aflate in vigoare, la data emiterii ei“. De cealalta parte, primaria Sectorului 4 afirma, intr-un raspuns la o solicitare a Sectorul4LIVE, ca nu i-a “fost comunicata nicio cerere de chemare in judecata care sa priveasca aceste aspecte“. In plus, cei de la primarie sustin ca documentele care au stat la baza instituirii taxei de salubrizare la nivelul sectorului 4 au avut acces toti consilierii locali ai sectorului 4, inclusiv cei ai USR.

Consilierii locali USR Sector 4 care ataca in instanta Hotararea de consiliu amintita, Mihaela Murgoci, Cristi Matache si Guilhem Moulin, sustin ca “Instituirea actualei taxe de salubrizare trebuie anulata deoarece consideram masura abuziva si discriminatorie pentru cetatenii de rand, prin stabilirea unor cuantumuri diferite de pret, pentru acelasi serviciu prestat, in functie de veniturile declarate de fiecare cetatean.” De asemenea, in anuntul celor de la USR se mai arata ca “Fara o baza legala se dovedeste hotararea si in cazul mediului de afaceri, stabilindu-se, in mod pur arbitrar si fara un calcul economic al costurilor reale, cuantumul de 80 RON / sediu social, indiferent daca exista activitate sau nu, putandu-se ajunge la taxarea unei firme cu 960 RON / an, fara sa fi produs nici un pic de deseuri.

Ce spune Biroul de presa al Primariei Sector 4?

Sectorul4LIVE a cerut biroului de presa al Primariei Sector 4 un punct de vedere legat de actiunea de contestare in instanta a tarifelor pentru taxa de salubrizare, depusa de USR, iar raspunsul administratiei locale poate fi citit in continuare:

Primaria Sectorului 4 a respectat si va respecta cu strictete toate deciziile judecatoresti definitive, pronuntate in dosarele in care instituția a fost/este parte procesuala. Avand in vedere faptul ca la momentul de fata, Primariei Sectorului 4 nu i-a fost comunicata nicio cerere de chemare in judecata care sa priveasca aspecte precum cele la care faceti referire, nu putem sa facem aprecieri asupra argumentelor pe care persoanele mentionate de dumneavoastra le-au folosit in sustinerea demersului lor. Asiguram insa cetatenii sectorului 4 ca autoritatea locala va pune la dispozitia oricarei institutii interesate toate documentele care au stat la baza instituirii in deplina legalitate a taxei de salubrizare la nivelul sectorului 4, documente la care au avut acces neingradit toti consilierii locali ai sectorului 4.

Ramane de vazut ce va decide instanta legat de taxa de salubrizare.

1 Comment

 1. Iancu Cristina

  March 22, 2018 at 10:16 am

  Buna ziua.
  1. Pe str Drumul Jilavei nu se mai poate circula pe trotuar, din cauza mașinilor parcate PE TROTUAR !!!
  2. Pe str Drumul Jilavei dinspre Cimitire spre Apărătorii Patriei, imediat după ce se termina cimitirul de pe partea dreapta, pe stanga incep blocurile si prima curba FARA VIZUBILITATE, MARCAJE, CU RUSC MARE DE ACCIDENTE !!!
  Mai sunt alte 3 asemenea curbe fara nici o vizibilitate !
  VA RUGAM SA LUATI MASURI !
  3. La numarul 100 locuiesc o familia de rromi, unde sunt munti de gunoaie, plin de șobolani si mizerie. Va rugam sa luati MASURI!
  Multumesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

18 + seventeen =